Όταν ο Μάικλ Τζάκσον δήλωνε ότι δε θέλει να τον υποδυθεί λευκός (βίντεο)

Ενώ τις τελευταίες ημέρες ο χώρος του παγκόσμιου θεάματος είναι διχασμένος γύρω από τον ρατσισμό που επικρατεί στον χώρο, λόγω των "Λευκών Όσκαρ", η είδηση ότι ένας λευκός, ο Βρετανός Τζόζεφ Φάινς, θα υποδυθεί τον Μάικλ Τζάκσον, έριξε λάδι στη φωτιά.

Το Twitter πήρε φωτιά, με τους χρήστες να σχολιάζουν αρνητικά το γεγονός. Μαζί τους φαίνεται ότι θα συμφωνούσε - αν ζούσε - και ο ίδιος ο Μάικλ Τζάκσον. 

Το 1993- και ενώ πια έιχε ασπρίσει εντελώς (από τις πλαστικές, ή από λεύκη όπως έλεγε ο ίδιος) – σε μία συνέντευξή του στην Όπρα, ο Μάικλ έλεγε ότι δεν θέλει να τον υποδυθεί ένας λευκός.  

Τότε, η Όπρα τον ρώτησε αν αληθεύει η φήμη ότι ο ίδιος έβαλε ένα λευκό αγόρι να τον υποδυθεί σε μικρή ηλικία, σε μία διαφήμιση της Pepsi. Ο Μάικλ απάντησε τόσο οργισμένος, που η παρουσιάστρια και φίλη του πήγε πολύ γρήγορα στην επόμενη ερώτηση.

"Αυτή είναι η πιο γελοία και τρομακτική ιστορία που έχω ακούσει. Γιατί να θέλω να με υποδυθεί ενα λευκό αγόρι; Είμαι ένας μαύρος Αμερικανός (αφροαμερικάνος) και είμαι περήφανος. Είμαι περήφανος για την φυλή μου και για το ποιος είμαι. Εχω μεγάλη υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια για το ποιος είμαι".

Ίσως οι υπεύθυνοι που αποφάσισαν να δώσουν στον εντελώς, λευκό και πρασινομάτη Φάινς τον ρόλο του θρυλικού Μάικλ Τζάκσον, θα πρέπει τελικά να το ξανασκεφτούν.