ΗΠΑ κατά του Ισλάμ: “Στηρίξτε τους πολιτισμένους όχι τους βάρβαρους”

Το μεγαλύτερο ίσως πλήγμα που δέχτηκε ποτέ ο δυτικός κόσμος, τους φλεγόμενους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου, έχει σε... πρώτο πλάνο μια αφίσα που θα μπει σε περίπου 50 σταθμούς του μετρό στη Νέα Υόρκη.

Με το σύνθημα “σε ένα πόλεμο μεταξύ των πολιτισμένων και των βαρβάρων, στηρίξτε τον πολιτισμένο άνθρωπο” η πρωτοφανής καμπάνια θα ξεκινήσει στις 17 Δεκεμβρίου.

Το κόστος της καμπάνιας ανέρχεται σε 10.000 δολάρια και είναι μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας του American Freedom Defense Initiative, ενός ακροδεξιού κινήματος που υποστηρίζει το Ισραήλ και παλεύει -όπως αναφέρει- “κατά τις ισλαμοποίησης των ΗΠΑ”.

Και τον Σεπτέμβριο, το ΑFDI είχε προωθήσει μια ανάλογη εκστρατεία. Ήδη από την πρώτη μέρα της καμπάνιας και μέσα σε μόλις μια ώρα από την ανάρτηση των διαφημιστικών, όλες οι αφίσες είχαν κατέβει και βανδαλιστεί.

Ωστόσο, η επικεφαλής του κινήματος Pamela Geller τονίζει πως αυτή τη φορά τυπώθηκαν διπλάσιες αφίσες και πως θα αναρτηθούν άμεσα άλλες εφόσον σκιστούν οι πρώτες.

“Αρνούμαστε να αποκηρύξουμε το δικαίωμα του ελεύθερου λόγου για να κατευναστούν οι βάρβαροι” αναφέρει.

Η διοίκηση του μετρό προσπάθησε να αποτρέψει την καμπάνια, ωστόσο, βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας, ήταν παράνομο να αρνηθεί την ανάρτηση τους εφόσον το ΑFDI είχε καταβάλλει τα σχετικά ποσά που απαιτούνται για διαφήμιση στο χώρο του μετρό.