Καθαιρέθηκε ο “άτακτος” παπάς που πρωταγωνιστούσε σε sex tape

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε πριν από έναν περίπου μήνα στην Ορδόδοξη Εκκλησία των ΗΠΑ, τελικά ο 67χρονος ιερωμένος ο οποίος εμφανιζόταν σε σε sex tape με την ερωμένη του, καθαιρέθηκε από την σύνοδο του Οικουμενικού πατριαρχείου, που έγινε στην Κωνσταντινούπολη.  

Σύμφωνα με την New York Post, "o Αιδεσιμότατος Γεώργιος Πασσιάς απαλλάχθηκε από τα ιερατικά του καθήκοντα στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα μετά από ομόφωνη ψηφοφορία της Ελληνικής Ορθόδοξης Αγίας και Ιεράς Σύνοδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά τη διάρκεια της μηνιαίας της συνεδρίασης στην Κωνσταντινούπολη". 

Ο 67χρονος παπάς, παντρεμένος και ιερέας στην Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Υόρκη, διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με την 45χρονη Περουβιανή Έθελ Μπουζαλάςκαι μάλιστα πρωταγωνιστούσε μαζί της σε ροζ, φετιχιστικά βίντεο

Την αποκάλυψη έκανε ο σύζυγος της 45χρονης, ο οποίος έβαλε ιδιωτικό ντετέκτιβ και στη συνέχεια έστειλε το σχετικό υλικό στην Αρχιεπισκοπή. 

Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο ερωτύλος ιερέας ανακοίνωσε την παραίτηση του με επιστολή, στην οποία πως οφείλεται σε λόγους υγείας, τις αμαρτίες και τις αδυναμίες του. «Πρέπει να αποσυρθώ και να ακολουθήσω τον δρόμο της σιωπής, της προσευχής, της νηστείας και της απόλυτης αφοσίωσης στον Κύριό μας».