“Οπαδός” του βασανιστηρίου του εικονικού πνιγμού ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμερικανός μεγιστάνας που προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς του εικονικού πνιγμού (waterboarding), μιας ανακριτικής μεθόδου που ισοδυναμεί με βασανιστήρια.

Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι θα επαναφέρει “οπωσδήποτε” τον εικονικό πνιγμό νομιμοποιώντας την χρήση του ως ανακριτική μέθοδο, καθώς εκτιμά ότι το Ισλαμικό Κράτος κάνει “πολύ χειρότερα”, κατά τη διάρκεια της εκπομπής "This Week" στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

“Πιστεύω ότι η εξομοίωση του πνιγμού είναι κάτι το αμελητέο σε σύγκριση με όσα μας αναγκάζουν να υποφέρουμε”, είπε ο Τραμπ και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο παράδειγμα του αποκεφαλισμού του Τζέιμς Φόλεϊ, του Αμερικανού δημοσιογράφου που εκτέλεσε το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο του 2014.

Παρά τις εμπρηστικές δηλώσεις του, η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ παραμένει στα ύψη. Δημοσκόπηση που διενήργησαν οι Washington Post και το ABC και δημοσιεύτηκε σήμερα του δίνει άνετο προβάδισμα στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 32% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, έναντι 22% που συγκεντρώνει ο Μπεν Κάρσον. Στην τρίτη θέση κατατάσσεται ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο με ποσοστό 11%.