Πρόεδρο των ΗΠΑ την Κλίντον θα ήθελε το 57% των Αμερικανών

Αν και η ίδια κρατά κλειστά τα χαρτιά της για το πολιτικό της μέλλον, με εξαίρεση την πρόθεσή της να αποχωρήσει από το State Department με την έναρξη της νέας προεδρικής θητείας, η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να χαίρει υψηλής εκτίμησης από τους συμπολίτες της σε βαθμό που θα ήθελαν να τη δουν πρόεδρο της χώρας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου ABC News, το 57% των Αμερικανών δηλώνει ότι θα στηρίξει μια υποψηφιότητα της Κλίντον για την προεδρία της χώρας το 2016.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών κερδίζει περισσότερο μεταξύ των γυναικών, ιδίως εκείνων κάτω των 50 ετών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Επίσης θετική γνώμη για αυτή φέρεται να έχει το 66% των Αμερικανών, ποσοστό που συνιστά το υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από 20 χρόνια για την πρώην πρώτη κυρία.

Οι εικασίες για τα επόμενα βήματά της αρκετές. Αν και η ίδια έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί την επιθυμία να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2016, ένα άλλο σενάριο που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα τη θέλει να θέτει υποψηφιότητα για το Δήμο της Νέας Υόρκης.