Ξανά ξυπόλυτος ο διασημότερος άστεγος της Ν. Υόρκης

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα αφότου η φωτογραφία μιας τουρίστριας με τη συγκινητική χειρονομία ενός αστυνομικού στη Νέα Υόρκη να δωρίζει ένα ζευγάρι παπούτσια σε ένα άστεγο, ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε και πάλι ξυπόλυτο.

Δημοσιογράφος της εφημερίδας “New York Times” βρήκε τον 54χρονο Τζέφρι Χίλμαν στο δρόμο και του πήρε συνέντευξη, λίγες μέρες αφού η φωτογραφία του έκανε το γύρο του διαδικτύου.

"Τα παπούτσια τα έκρυψα. Αξίζουν πολλά λεφτά. Θα μπορούσα να χάσω τη ζωή μου", είπε ο Χίλμαν στην εφημερίδα.

“Εκτιμώ αυτό που έκανε ο ντε Πρίμο για την πράξη του και την καλή του διάθεση, Μακάρι και άλλοι άνθρωποι να ήταν σαν αυτόν” είπε ακόμα αλλά δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την έκταση που πήρε το θέμα στα media.

“Με έβαλαν στο YouTube, με έβαλαν παντού χωρίς άδεια. Τι κερδίζω;” είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα, και πρόσθεσε: “Αυτό έκανε το γύρο του κόσμου και θέλω και εγώ ένα κομμάτι της πίτας”.

Στην αυθεντική φωτογραφία που τράβηξε μια τουρίστρια από την Αριζόνα, η Τζένιφερ Φόστερ, δείχνει τον 25χρονο αστυνομικό Λόρενς ντε Πρίμο να γονατίζει και να δίνει στον Χίλμαν ένα ολοκαίνουργιο ζευγάρι μποτάκια, αξίας 100 δολαρίων, από ένα κοντινό μαγαζί. Αφότου η Φόστερ έστειλε τη φωτογραφία στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης έγινε θέμα στο Facebook, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 600.000 like και 47.000 σχόλια.

Η ταυτότητα του άστεγου ήταν άγνωστη, μέχρι που η εφημερίδα εντόπισε τον Χίλμαν ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι 54 ετών, έχει δύο παιδιά και ζει στους δρόμους της Νέας Υόρκης εδώ και μια δεκαετία.

Αφηγούμενος τη ζωή του ο Χίλμαν είπε ότι κατάγεται από το Νιου Τζέρσι, ότι είναι πατέρας δύο παιδιών και ότι τηλεφωνεί στην οικογένειά του μια φορά το χρόνο για να τους πει ότι είναι καλά. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο άνδρας δήλωσε ότι υπηρέτησε ως μάγειρας στο στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών και στην ερώτηση πώς κατέληξε στο δρόμο, απάντησε: "Δεν ξέρω".