Ο Ομπάμα συνομιλεί στο twitter για το δημοσιονομικό βάραθρο

Σε ερωτήσεις πολιτών σχετικά με το δημοσιονομικό βάραθρο αλλά και τους νέους φόρους απάντησε τη Δευτέρα μέσω twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος άνοιξε το διάλογο με τους πολίτες στο δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης σε μια προσπάθεια να κερδίσει υποστήριξη για τη φορολογία που προωθεί και τις περικοπές δαπανών,

“Είναι καλό να βλέπεις αρκετούς ανθρώπους στο twitter να εκφράζουν τη απόψή τους για τις εκτεταμένες φορολογικές περικοπές στη μεσαία τάξη. Θα απαντήσω σε κάποιες ερωτήσεις στις 2 το μεσημέρι σήμερα στο #My2k -bo” είπε ο πρόεδρος σε ένα tweet που εστάλη από το λογαριασμό του Λευκού Οίκου νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι ερωτήσεις είναι μέρος της εκστρατείας του Λευκού Οίκου να επιστρατεύσει το κοινό -συμπεριλαμβανομένης της κοινότητας των social media- στο να υποστηρίξει την προσέγγιση του προέδρου προκειμένου να αποφευχθεί το δημοσιονομικό βάραθρο, ο συνδυασμός αυξήσεων στους φόρους και περικοπών στις δαπάνες ύψους 500 δισ. δολαρίων που αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο.

Μερικά από τα πάμπολλα tweet που έχουν κατακλύσει το λογαριασμό του Αμερικανού προέδρου και εκείνος με τη σειρά του καλείται να απαντήσει είναι τα εξής:

“Σας παρακαλώ μειώστε τις στρατιωτικές δαπάνες. Ήδη έχουν αναγνωριστεί 40 δισ. δολάρια το χρόνο. Να είστε γενναίος. Δεν αντέχουμε να μην το κάνουμε αυτό”, αναφέρει ένας πολίτης.

Την ίδια ώρα κάποιος άλλος αναρωτιέται “γιατί η προσοχή επικεντρώνεται στην αύξηση των εσόδων αντί στη μείωση των δαπανών;”

“Είμαι έτοιμη να πάρω το γκρεμό αν πρέπει να το κάνουμε. Νομίζω ότι ήταν σαφές αυτό στις 6 Νοεμβρίου”, γράφει κάποια άλλη πολίτης.

“Γιατί δεν πληρώνουν το χρέος οι πετρελαϊκές εταιρείες”, αναρωτιέται ένας άλλος.

“Έχει κάνει κάποια πρόταση το ρεπουμπλικανικό κόμμα; Αν όχι πότε μπορούμε να περιμένουμε κάποια αντιπρόταση;”, λέει μια άλλη Αμερικανίδα.

“Μιλάω για το τι σημαίνουν 2.000 δολάρια για μένα. Πείτε μου τι σημαίνουν για εσάς”, λέει ένα άλλο tweet.

Την ίδια ώρα κάποιος άλλος αναρωτιέται για τους χειρισμούς της χώρας όσον αφορά στη συριακή κρίση και ρωτά: “Γιατί εξοπλίζουμε Σύρους αντάρτες/την αλ Κάιντα;”