Μπαράκ Ομπάμα: Δεν έχω καλή σχέση με τα smartphones, δεν με αφήνουν

"Σε γενικές γραμμές δεν αναρτώ tweets Δεν στέλνω sms και email. Εξακολουθώ να έχω ένα Blackberry" παραδέχτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι δεν έχει καλή σχέση με τα smartphones και τις έξυπνες προηγμένης τεχνολογίας συσκευές που διαθέτουν καταγραφέα, για λόγους καταγραφής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "Jimmy Kimmel Live" του ABC. Αναφέρθηκε μάλιστα και στην υπόθεση με τα emails της Χίλαρι Κλίντον ενώ αστειεύτηκε λέγοντας πως γνωρίζει τη νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της αλλά δεν τη διαρρέει.

Ο Ομπάμα δήλωσε ότι οι δυο κόρες του έχουν smartphones και ανταλλάσσουν μηνύματα με τους φίλους τους, αλλά ο ίδιος έχει περιορισμένη πρόσβαση στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας για λόγους ασφαλείας. "Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα τηλέφωνα με συσκευές εγγραφής σε αυτά. Έτσι, ένα μεγάλο μέρος της νέας μοντέρνας τεχνολογίας, για λόγους ασφαλείας, δεν τη διαθέτω", είπε.

Όσον αφορά τη διαμάχη για τα επίμαχα υπηρεσιακά e-mail του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που έστειλε η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον από τον προσωπικό της λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο πρόεδρος Ομπάμα απέφυγε το σχολιάσει. Δεν απάντησε ούτε όταν ρωτήθηκε από τον οικοδεσπότη της εκπομπής Τζίμι Κίμελ αν γνωρίζει τη νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Κλίντον. "Δεν μπορώ να τη μοιραστώ μαζί σας. Δεν νομίζω ότι θα θέλατε να την έχετε, ειλικρινά" είπε ο Ομπάμα.

Ερωτηθείς δε γενικά για τη ζωή στο Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα είπε ότι έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που μαγείρεψε κάτι ή οδήγησε ένα αυτοκίνητο και αστειεύτηκε απευθυνόμενος σε εκείνους που πιστεύουν ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. "Στην Κένυα οδηγούμε στην αντίθετη πλευρά του δρόμου", είπε ο Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος γεννήθηκε στη Χαβάη από μητέρα με καταγωγή το Κάνσας και πατέρα από την Κένυα.