Διαβεβαιώσεις Ομπάμα για την ασφάλεια των Αμερικανών

Μέτρα για την προστασία των Αμερικανών που βρίσκονται στο εξωτερικό, καθώς συνεχίζονται οι βίαιες διαδηλώσεις έξω από αμερικανικές πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές σε αραβικές χώρες, έχουν λάβει οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Κολοράντο, είπε ότι έχει δώσει σχετική εντολή και πως τόσο ο ίδιος όσο και οι σύμβουλοί του έχουν έρθει σε επαφή με άλλες κυβερνήσεις για να τους γνωστοποιήσουν ότι "έχουν ευθύνη να προστατεύσουν" τους Αμερικανούς πολίτες.

Τις ίδιες διαβεβαιώσεις έδωσε άλλωστε και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, σύμφωνα με τον οποίο όλοι όσοι εργάζονται στην πρεσβεία στη Σαναά είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

Οι δηλώσεις του Ομπάμα έγιναν μετά τη δολοφονία του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λιβύη και τριών Αμερικανών υπαλλήλων που δέχτηκαν επίθεση από ενόπλους στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη, το βράδυ της Τρίτης.

Πλήθος πολιτών είχε συγκεντρωθεί εκεί για να διαμαρτυρηθεί για μια ταινία που κατά τους μουσουλμάνους προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ.

Χθες ακολούθησε μια ακόμα επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Υεμένη και η δολοφονία του Αμερικανού πρέσβη, ενώ διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Κάιρο και την Τύνιδα.