Ομπάμα: Δεν είναι πράξη πολέμου η κυβερνο-επίθεση κατά της Sony

Η κυβερνο-επίθεση στην εταιρία Sony δεν αποτελεί “πράξη πολέμου”,τονίζει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξή του σε εκπομπή του δικτύου CNN, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε την Παρασκευή και αναμένεται να μεταδοθεί σήμερα, Κυριακή.

"Όχι, δεν νομίζω ότι ήταν μια πράξη πολέμου. Νομίζω ότι ήταν μια πράξη κυβερνο-βανδαλισμού που ήταν πολύ κοστοβόρα, πολύ ακριβή. Τη λαμβάνουμε υπόψη πολύ σοβαρά. Θα απαντήσουμε ανάλογα", ανέφερε ο Ομπάμα.

Ο Ομπάμα δήλωσε ακόμη πως η κυβέρνησή του μελετά το ενδεχόμενο να τοποθετήσει και πάλι τη Βόρεια Κορέα στη λίστα των ΗΠΑ με τις χώρες που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία, από την οποία είχε αφαιρεθεί πριν από έξι χρόνια, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι ήταν λάθος να αποσύρει η Sony την επίμαχη ταινία The Interview, που παρουσιάζει τη φανταστική δολοφονία του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ουν.

"Αν δημιουργήσουμε ένα προηγούμενο στο οποίο ένας δικτάτορας σε μια άλλη χώρα μπορεί να εμποδίσει [...] την αλυσίδα διανομής μιας εταιρίας ή τα προϊόντα της και, κατά συνέπεια, αρχίσουμε να λογοκρίνουμε τους εαυτούς μας, αυτό είναι πρόβλημα", υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος.