Απαγορεύτηκε ο γυμνισμός στο Σαν Φρανσίσκο

Με πρόστιμο θα τιμωρούνται στο εξής οι γυμνιστές, που εκτίθενται σε δημόσια θέα στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, την οποία ψήφισαν οι τοπικές Αρχές.

Η νέα νομοθεσία, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από το Φεβρουάριο, προβλέπει πρόστιμο ύψους 100 δολαρίων την πρώτη φορά και σε όποιον δεν συμμορφώνεται θα φτάνει τα 500 δολάρια και θα μπορεί να επισύρει ποινή φυλάκισης έως και ένα χρόνο.

Ωστόσο, από το νόμο εξαιρείται το γυναικείο τόπλες, τα παιδιά μέχρι 5 ετών, αλλά και οι γυμνιστές σε περιστάσεις όπως το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.

Στο άκουσμα της είδησης αρκετοί διαδήλωσαν στο Δημαρχείο της πόλης, χωρίς φυσικά να φοράνε ρούχα και κρατώντας πανό με συνθήματα υπέρ των αιτημάτων τους.

Η απόφαση ελήφθη την Τρίτη έπειτα από επανειλημμένα παράπονα κατοίκων και επιχειρηματιών, που καταγγέλλουν την αύξηση των γυμνιστών.

Ο γυμνισμός καταδικάστηκε, γιατί ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένος στην περιοχή Κάστρο και την παραλία Jane Warner, όπου καθημερινά συγκεντρώνονται πολλοί γυμνιστές.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, που ίσχυε στην πολιτεία της Καλιφόρνια, ο γυμνισμός ήταν ουσιαστικά νόμιμος, εφόσον δεν είχε ως κίνητρο "άσεμνες σκέψεις ή πράξεις" και εφόσον οι παρόντες δεν αισθάνονταν προσβεβλημένοι. Ωστόσο, αρκετές πολιτείες τον έχουν απαγορεύσει.