Στο σφυρί η ερωτική αλληλογραφία της Μέριλιν Μονρόε

Περισσότερα από 200 ερωτικά γράμματα της Μέριλιν Μονρόε βγαίνουν σε δημοπρασία στο Μπέβερλι Χιλς στις 5 & 6 Δεκεμβρίου, από τον οίκο Julien. 

Οι λάτρεις του αιωνίου συμβόλου του σεξ θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν - έναντι αδρής αμοιβής προφανώς- κάποια επιστολή με θέμα την ερωτική ζωή της πιο διάσημης ξανθιάς του πλανήτη - πολλές από τα οποίες δεν έχουν έρθει ξανά στο φως της δημοσιότητας. Οι εκτιμητές υποστηρίζουν ότι από την δημοπρασία θα βγουν περισσότερα από ένα εκατομμύρια δολάρια.

«Πρόκειται για περισσότερα από 200 αντικείμενα. Καταπληκτικά γράμματα, ιδίως ερωτικές επιστολές από τον Άρθουρ Μίλερ, τον Τζο Ντι Μάτζιο, αλλά και ένα ιδιόχειρο γράμμα από την ίδια την Μέριλιν Μονρόε» ανέφερε ο Μάρτιν Νόλαν, διευθυντής του οίκου δημοπρασιών Julien’s.

Tο ιδιόχειρο γράμμα της Μέριλιν προς τον Άρθουρ Μίλερ είναι το πιο ακριβό κομμάτι της συλλογής ενώ θα δημοπρατηθεί και ένα γράμμα του δεύτερου συζύγου της Μονρόε και διάσημου παίκτη του μπέιζμπολ, Τζo Ντι Μάτζιο, ο οποίος δεν ξεπέρασε ποτέ τον χωρισμό τους.

«Δεν ήταν κάποιος καταξιωμένος συγγραφέας, αλλά έγραψε ένα υπέροχο, συγκινητικό γράμμα» επισήμανε ο Νόλαν.

Όσον αφορά στα γράμματα του καταξιωμένου συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ, είναι "τόσο γλαφυρά και λεπτομερή. Ήταν βαθιά ερωτευμένος με την Μέριλιν".   

Στη δημοπρασία θα διατεθούν και γράμματα που έστειλαν στην Μέριλιν διάσημοι φίλοι της όπως ο Κλαρκ Γκέημπλ και ο Κάρι Γκραντ , αλλά δεν υπάρχει καμία επιστολή στη συλλογή που να αναφέρεται στην υποτιθέμενη ερωτική σχέση μεταξύ της Μονρόε και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι.