Νέος θάνατος νεαρού Αφροαμερικανού από αστυνομικό στο Μιζούρι

Μία νέα, ένοπλη "αντιπαράθεση" μεταξύ ενός αστυνομικού και ενός νεαρού μαύρου στο Σεντ Λιούις του Μιζούρι, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεύτερου 18χρονου Αφροαμερικανού, μόλις δύο μήνες μετά τον θάνατο του άοπλου 18χρονου Μάικλ Μπράουν σε παρόμοιο περιστατικό και τις ταραχές που συγκλόνισαν την πόλη επί ένα μήνα.  

Ο αστυνομικός, που εργαζόταν για λογαριασμό μιας ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας, πυροβόλησε και σκότωσε τον 18χρονο Αφροαμερικανό, αφού όμως ο νεαρός πυροβόλησε πρώτος τρεις φορές. Ο αστυνομικός απάντησε πυροβολώντας τον 17 φορές.

Ο 18χρονος και δύο φίλοι του είχαν τραβήξει την προσοχή του αστυνομικού που περιπολούσε στην περιοχή, στα νότια προάστια της πόλης, και τους θεώρησε ύποπτους. Βγήκε από το αυτοκίνητό του και οι νεαροί έφυγαν τρέχοντας, συνέχισε ο Ντότσον διευκρινίζοντας ότι ο αστυνομικός άρχισε τότε να τους καταδιώκει.

"Ένας από αυτούς τον πλησίασε τότε με επιθετικό τρόπο. Ο αστυνομικός του φώναξε πολλές φορές να σταματήσει", είπε. Οι δυο τους ήρθαν στα χέρια αλλά ο νεαρός κατάφερε να ξεφύγει. Εκείνη τη στιγμή ο αστυνομικός αντιλήφθηκε ότι ο 18χρονος ήταν οπλισμένος. Ο ύποπτος "έστρεψε το όπλο εναντίον του και πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές", οπότε ο αστυνομικός απάντησε και τον σκότωσε.

Περίπου 300 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν λίγη ώρα αργότερα στην περιοχή, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται στο Μισούρι, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι έγχρωμοι και η ηγεσία και οι αρχές της πόλης λευκοί...