Σκάνε… βόμβες εντός του Πενταγώνου

Μπαράζ... βομβών σκάνε εντός του αμερικανικού Πενταγώνου και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας και η ηγεσία δεν ξέρουν σε τι να δώσουν προτεραιότητα. Ενώ το ροζ σκάνδαλο με την εξωσυζυγική σχέση του πρώην επικεφαλής της CIA παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας, ένα άλλο σκάνδαλο, οικονομικό αυτή τη φορά συνταράσσει τον τομέα Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ.

Πηγές του αμερικανικού Πενταγώνου αποκάλυψαν ότι ο υπουργός, Λίον Πανέτα, ανακοίνωσε την Τετάρτη τον επερχόμενο υποβιβασμό και την καταδίκη απόστρατου στρατηγού του αμερικανικού Στρατού Ξηράς. Ο απόστρατος αξιωματικός κατηγορείται για κατασπατάληση των χρημάτων των φορολογουμένων τα οποία ετέθησαν στη διάθεσή του από το Πεντάγωνο για προσωπική χρήση.

Ο απόστρατος στρατηγός Γουίλιαμ Κιπ Γουάρντ, διατέλεσε διοικητής της Αφρικανικής Διοίκησης, ενώ υποβιβάστηκε στον βαθμό του αντιστράτηγου με τον οποίο και θα συνταξιοδοτηθεί, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επιστρέψει το ποσό των 82.000 δολαρίων στην αμερικανική κυβέρνηση.

Οι κινήσεις του πρώην στρατηγού βρίσκονταν στο μικροσκόπιο της έρευνας για πολλούς μήνες. Ο Κιπ Γουάρντ ήταν ο πρώτος αξιωματικός που ανέλαβε την διοίκηση του Africom (2007-2011) με έδρα την Στουτγάρδη και κρίθηκε ένοχος για χρησιμοποίηση των μέσων που έθεσε στη διάθεσή του το Πεντάγωνο για προσωπική του αναψυχή.

Σύμφωνα με τις πηγές του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, ο Πανέτα “είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει ταχέως και με τον προσήκοντα τρόπο κάθε κρούσμα ανάρμοστης συμπεριφοράς ανώτατων αξιωματικών”.