H Εθνοφρουρά ανέλαβε στο Φέργκιουσον – Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας

Η αμερικανική πολιτεία του Μιζούρι ανέθεσε σήμερα στην Εθνοφρουρά να αναλάβει την "αποκατάσταση της ειρήνης και της τάξης" στην πόλη Φέργκιουσο, μετά την δεύτερη νύχτα άγριων επεισοδίων, πυροβολισμών και λεηλασιών, παρά την απαγόρευση κυκλοφορία και την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης. 

Μετά την άφιξη της Εθνοφρουράς στην περιοχή, ο κυβερνήτης του Μιζούρι, Τζέι Νίξον, ανακοίνωσε ότι δεν θα ισχύσει για απόψε η απαγόρευση κυκλοφορίας .

Η κατάσταση στην μικρή πόλη φαίνεται να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και η αναταραχή που προκάλεσε στην μαύρη κοινότητα η δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού από αστυνομικό, παίρνει την μορφή λαϊκής εξέγερσης.

 Μάλιστα, την οργή των διαδηλωτών φούντωσε μια δεύτερη, ανεξάρτητη αυτοψία, σύμφωνα με την οποία ο Μάικλ Μπράουν πυροβολήθηκε από τον βετεράνο αστυνομικό έξι φορές, δύο από αυτές στο κεφάλι.  Ο άοπλος έφηβος πυροβολήθηκε με δύο σφαίρες στο κεφάλι και τέσσερις στο δεξί χέρι, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, που επικαλείται τα πρώτα πορίσματα νέας νεκροψίας η οποία διενεργήθηκε ύστερα από αίτημα της οικογένειας του θύματος, από τον πρώην επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπάιντεν.

Δείτε ακόμα: Βίντεο-σοκ μετά τη δολοφονία νεαρού στο Μισούρι από αστυνομικό

Το προάστιο στο οποίο δολοφονήθηκε ο νεαρός Μπράουν, το περασμένο Σάββατο, θυμίζει καθημερινά πεδίο μάχης. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θύμωσε περισσότερο τους εξαγριωμένους διαδηλωτές, οι οποίοι, για δεύτερη νύχτα την Κυριακή το βράδυ, συγκρούστηκαν άγρια με την αστυνομία.

Σπάσιμο βιτρινών, λεηλασίες μαγαζιών, πυροβολισμοί και δακρυγόνα έχουν γίνει "καθεστώς" τις νύχτες στο Φέργκιουσον, καθώς το φάντασμα του ρατσισμού έχει ξαναζωντανέψει στην μικρή πόλη του Μιζούρι, ο πληθυσμός της οποίας είναι Αφροαμερικανοί και η αστυνομία και η ηγεσία της είναι λευκοί στην πλειοψηφία τους.