ΗΠΑ: Παραμένει ο Γκάιτνερ στο υπουργείο Οικονομικών

Στη θέση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ θα παραμείνει ο Τίμοθι Γκάιτνερ “έως την αρχή του 2013 βοηθώντας τον πρόεδρο Ομπάμα να καταλήξει σε λύση σε συνεργασία με το Κογκρέσο σε ό,τι αφορά το "δημοσιονομικό βάραθρο", βεβαίωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Η χώρα έχει ένα διαχειριστεί την έκρηξη του δημοσιονομικού ελλείμματος, και σύμφωνα με εκτιμήσεις αν δεν περικοπούν άμεσα δημόσιες δαπάνες και δεν αυξηθεί η φορολογία των πλουσίων, που μέχρι τώρα απολαμβάνουν γενναίες φοροαπαλλαγές από την περίοδο Μπους νεότερου στην προεδρία, τότε ο ομοσπονδιακός κρατικός προϋπολογισμός θα εμφανίσει ένα επιπλέον πρωτογενές έλλειμμα ύψους 600 δισ.δολαρίων, ίσο με το 4% του αμερικανικού ΑΕΠ όπως έχει εκτιμήσει το Reuters.

Ο Γκάιτνερ διαβεβαίωσε, ήδη, τον πρόεδρο Ομπάμα ότι μπορεί να τον υπολογίσει στην κυβερνητική ομάδα έως την ορκωμοσία του προέδρου για τη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο, προς τα τέλη Ιανουαρίου 2013.

"Θα έχει κορυφαία θέση ο κ. Γκάιτνερ σε όλες τις διαπραγματεύσεις για το δημοσιονομικό βάραθρο", βεβαίωσε επίσης ο Λευκός Οίκος δια του εκπροσώπου του στην ημερήσια ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου.