Αποκάλυψαν κατά λάθος on air ότι ο Τιμ Κουκ είναι ομοφυλόφιλος (;)

Ως “δηλωμένο ομοφυλόφιλο” παρουσίασε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ, ο δημοσιογράφος Σάιμον Χομπς, αποκαλύπτοντας (πιθανότατα) κατά λάθος on air τις σεξουαλικές προτιμήσεις του ισχυρού άνδρα της Apple.

Το περιστατικό συνέβη στο δίκτυο CNBC, όταν ο δημοσιογράφος των New York Times Τζιμ Στιούαρτ αναφέρθηκε σε επικείμενο άρθρο του για το βιβλίο του πρώην CEO της πετρελαϊκής εταιρείας BP, Τζον Μπράουν, στο οποίο ο Μπράουν περιγράφει λεπτομέρειες της ζωής του όσο έκρυβε τις ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές του προτιμήσεις.

“Νομίζω ότι ο Τιμ Κουκ έχει δηλώσει ανοιχτά το γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλος, έτσι δεν είναι;”, ρώτησε τον Στιούαρτ ο συμπαρουσιαστής της εκπομπής, Σάιμον Χομπς. Ακολούθησε μία αμήχανη σιωπή, την οποία έσπασε ο Στιούαρτ απαντώντας: “Όχι. Δε θέλω να πω τίποτα για κανέναν που μπορεί να είναι ή να μην είναι. Δε θα αποκαλύψω κανέναν. Μίλησα με πολλούς ανθρώπους, και κανένας σε καμία μεγάλη επιχείρηση δεν επέτρεψε να χρησιμοποιηθούν τα ονόματά τους”.

Ο Τιμ Κουκ δεν έχει ποτέ αναφερθεί ανοιχτά στο σεξουαλικό του προσανατολισμό, όμως είναι ένθερμος υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων. Μάλιστα, το περιοδικό Out τοποθέτησε τον Τιμ Κουκ στην κορυφή της λίστας των ομοφυλόφιλων με τη μεγαλύτερη επιρροή και κύρος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση από την Apple ή τον ίδιο τον Τιμ Κουκ.