Η οργή του καιρού χτυπά πάλι τις ΗΠΑ

Λίγες μόλις μέρες μετά ο χτύπημα του Σάντι που άφησε πίσω του συντρίμμια και απελπισία, ο ουρανός των βορειοανατολικών πολιτειών των ΗΠΑ σκοτεινιάζει και πάλι απειλητικά.

Χιόνι και βροχή σαρώνει τις περιοχές που δεν έχουν ακόμη καταφέρει να συνέλθουν από το πλήγμα του Σάντι. Ισχυροί άνεμοι κόβουν την ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές, τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν ακόμα στο σκοτάδι μετά το πέρασμα του καταστροφικού τυφώνα Σάντι. Σύμφωνα με την αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι άνεμοι ξεπερνούν τα 105 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ αναμένεται να χιονίσει στη Νέα Υόρκη μέσα στις επόμενες ώρες. Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι, προειδοποίησε τους κατοίκους να μην αγνοήσουν τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει αυτή η νέα καταιγίδα, ενώ αστειευόμενος είπε ότι "το επόμενο που περιμένω είναι ακρίδες και λοιμός".

Κάτοικοι του Νιου Τζέρσεϊ, της Νέας Υόρκης και του Κονέκτικατ, που έχασαν τα σπίτια τους λόγω του τυφώνα Σάντι βρίσκονται στο δρόμο, στο έλεος της νέας καταιγίδας.

Η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος διεκόπη την Τετάρτη σε πάνω από 22.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη. Εξαιτίας της καταιγίδας σταμάτησαν προσωρινώς τα δρομολόγιο του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στο Λονγκ Άιλαντ, ενώ εκκενώθηκαν οι παράκτιες περιοχές του Νιου Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης, οι οποίες είχαν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές όταν ξέσπασε ο τυφώνας Σάντι.

Χαλάζι έπεσε, επίσης, στο Λογνκ Άιλαντ ενώ κύματα έφτασαν σε ύψος 6 μέτρων στην περιοχή Ναντάκετ της Μασαχουσέτης. Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων πολλές αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ αναγκάστηκαν να ακυρώσουν πάνω από 1.700 πτήσεις.

Στερεύουν τα καύσιμα στις ΗΠΑ

Χωρίς βενζίνη και καύσιμα καλούνται να αντιμετωπίσουν το νέο οργισμένο χτύπημα του καιρού οι Αμερικανοί. Τα τελευταία αποθέματα στραγγίζουν.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στις Βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, περίπου το 62% των πρατηρίων βενζίνης διέθεταν καύσιμα μέχρι και την Τετάρτη, έναντι του 66% την Τρίτη.