Νόμιμη η μαριχουάνα σε Κολοράντο και Ουάσινγκτον

Η μαριχουάνα είναι πλέον νόμιμη σε Κολοράντο και Ουάσινγκτον για προσωπική... ευχαρίστηση και η πιθανότητα να νομιμοποιηθεί και στο Όρεγκον παραμένει ανοιχτή.

Οι πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας για τη νομιμοποίηση του συγκεκριμένου ναρκωτικού υποστηρίζουν ότι είναι ασφαλέστερο από το αλκοόλ και πως τα κέρδη που μπορούν να επιτευχθούν από την πώληση της νόμιμης μαριχουάνας μπορεί να κυμανθούν μεταξύ 45-100 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες νομιμοποίησης της χρήσης της μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους έχουν ήδη περάσει στη Μασαχουσέτη και στο Αρκάνσας.

Αυτές είναι οι δύο από τις έξι πολιτείες που επεξεργάζονται νόμους που θα επιτρέπουν τη μαριχουάνα στην ιατρική, εντός του 2012, μια ιδέα πρόσφορα στο περίπου 1/3 των αμερικανικών πολιτειών.

Αν και το 60% των πολιτειών υποστηρίζουν κάποια μορφή νομιμοποίησης και φορολόγησης της κάνναβης εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.

Η καλλιέργεια σε γλάστρα είναι ακόμα ενάντια στο νόμο, σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Είναι αρκετά διαδεδομένη πεποίθηση ότι μόλις η πρώτη πολιτεία κάνει την κίνηση προς τη νομιμοποίηση για τη γενική χρήση της κάνναβης και όχι αποκλειστικά για ιατρικούς λόγους, τότε θα ξεσπάσει δημόσια διαμάχη.