ΗΠΑ: Άγνωστος πυροβόλησε και σκότωσε μαθητή μέσα σε σχολείο

Ένας μαθητής σκοτώθηκε σήμερα σε ένα λύκειο του Όρεγκον του Πόρτλαντ, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, από τα πυρά ενός άνδρα, ανακοίνωσαν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης.

"Ένας ένοπλος άνδρας εισήλθε στο λύκειο σήμερα το πρωί και πυροβόλησε εναντίον ενός μαθητή. Δυστυχώς ο μαθητής αυτός έχασε την ζωή του" δήλωσε ο Σκοτ Άντερσον, ο αρχηγός της αστυνομίας στην πόλη Τρούτντεϊλ, κοντά στο Πόρτλαντ, ο οποίος διευκρίνισε ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.  

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του τοπικού σερίφη νεκρός είναι και ο άγνωστος δράστης, o οποίος - σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες -  φορούσε στρατιωτικό γιλέκο, κράνος και κρατούσε ημιαυτόματο όπλο. 

Πολλές μονάδες της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στην περιοχή και οι μαθητές απομακρύνθηκαν από τις σχολικές εγκαταστάσεις προς έναν χώρο στάθμευσης προκειμένου οι γονείς τους να μπορέσουν να τους πάρουν. Στις εικόνες που μετέδωσαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα οι μαθητές, με τα χέρια τους πάνω στο κεφάλι, εγκατέλειπαν τους χώρους του λυκείου.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν ο νεκρός μαθητής πυροβολήθηκε τυχαία ή αποτελούσε στόχο του δράστη.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες σχετικά με δύο ακόμα τραυματίες, έναν καθηγητή κι ένα μαθητή.

Το περιστατικό αυτό είναι το τελευταίο από μια σειρά εγκλημάτων κατά τα οποία πολίτες ανοίγουν πυρ δημοσίως, ένα φαινόμενο που γνωρίζει έξαρση τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ.

Την Κυριακή, ένα ζευγάρι σκότωσε 3 ανθρώπους, περιλαμβανομένων δύο αστυνομικών, πριν αυτοκτονήσει στο Λας Βέγκας. Την 5η Ιουνίου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών σε ένα πανεπιστήμιο στο Σιάτλ.

Την 23η Μαΐου ένας φοιτητής σκότωσε 6 ανθρώπους σε ένα πανεπιστήμιο της Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια κι έπειτα αυτοκτόνησε.