Μετά τη Wall Street… Occupy Sandy!

Όταν η αγανάκτηση δεν διαχωρίζει αλλά συσπειρώνει... για καλό σκοπό. Τα μέλη του κινήματος των Αμερικανών Αγανακτισμένων, Occupy Wall Street απευθύνουν κάλεσμα σε εθελοντές. Αυτή τη φορά, όμως, το σύνθημα τους είναι Occupy Sandy!

Όσοι εθελοντές μπορούν και θέλουν συγκεντρώνονται κάθε μέρα προκειμένου να παράσχουν οποιουδήποτε είδους υπηρεσίες και βοήθεια μπορούν προς τους πληγέντες από το φονικό τυφώνα.

Τα σημεία συνάντησης τους έχουν υψηλή συμβολική σημασία: δίνουν ραντεβού κάτω από στύλους αμερικανικών σημαιών τις οποίες ξέσκισε στο πέρασμά του ο Σάντι.

Διανέμουν φαγητό, κουβέρτες, είδη πρώτης ανάγκης αλλά και βοηθούν στην απομάκρυνση συντριμμιών και άλλων κατεστραμμένων υλικών αλλά και στην ανοικοδόμηση σπιτιών και άλλων κτιρίων.

Η ομάδα του Tomas Reed, ενός εκ των μελών του OWS που πρωτοστάτησε στην πρωτοβουλία επισκέπτεται όσες πολυκατοικίες δεν έχουν ακόμη ρεύμα και μεταφέρουν στους ηλικιωμένους που δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν τις σκάλες τρόφιμα και άλλα καθημερινά ψώνια.

Οι εθελοντές οργανώνονται κυρίως μέσω του ίντερνετ και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Ήδη, πάντως, έχουν συγκεντρώσει μέσω της ευρύτερης ιστοσελίδας του κινήματος δωρεές ύψους 10.000 δολαρίων, τα οποία θα διατεθούν για τη στήριξη των πληγέντων.