Ομπάμα: Γιατί κοιτάτε το στήθος του Πούτιν κι όχι το τι λέω;

Με χιούμορ, έντονες δόσεις αυτοσαρκασμού, αλλά και... φαρμακερά σχόλια ολοκληρώθηκε η φετινή ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στο ετήσιο δείπνο του Λευκού Οίκου, που δόθηκε το βράδυ του Σαββάτου, προς τιμήν των ανταποκριτών του Τύπου.

"Το 2008 το σλόγκαν μου ήταν “Ναι, μπορώ”. Το 2013 ήταν control – alt – delete", αστειεύτηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, παραδεχόμενος με αυτόν τον τρόπο τα πολλά προβλήματα στην ηλεκτρονική πρόσβαση των χρηστών του περιβόητου προγράμματός του για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που έγινε γνωστό ως "Obamacare".

Ο Ομπάμα δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει τα καρφιά του κατά του CNN λέγοντας: "Έπρεπε να φτάσω στη Μαλαισία για να ασχοληθεί μαζί μου το CNN", παραπονούμενος εμμέσως στη μεγάλη έκταση που έδωσε το αμερικανικό δίκτυο στην κάλυψη των ερευνών για το χαμένο Boeing σε αντιδιαστολή με τη μικρή έκταση της κάλυψης των δικών του δραστηριοτήτων.

Με όπλο του το χιούμορ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ "πυροβόλησε" τα ΜΜΕ που προτιμούν να κάνουν αναφορές στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Ο ρεπουμπλικανός Μάικ Χάκαμπι και ο συντηρητικός σχολιαστής Σον Χάνιτι συνεχώς μιλάνε για το γυμνό του στήθος και αυτό είναι κάπως περίεργο", δήλωσε περιπαικτικά.

Παράλληλα, σχολίασε την πιθανή υποψηφιότητα του προέδρου της Ρωσίας για το Νόμπελ Ειρήνης: "Για να είμαστε δίκαιοι, αυτό απονέμεται σε οποιονδήποτε πλέον, οπότε θα μπορούσε να συμβεί και αυτό", κάνοντας έμμεση αναφορά στο γεγονός ότι το 2009 του απονεμήθηκε το ίδιο βραβείο αν και είχε αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι στο ετήσιο δείπνο των ανταποκριτών στο ξενοδοχείο Hilton στην Ουάσινγκτον παρέστησαν περισσότεροι από 2.000 προσκεκλημένοι.