Ο Σάντι έφερε άλλη μια ψήφο στον Ομπάμα

Μέσα στην καταστροφή και ένα καλό για το Μπαράκ Ομπάμα. Ο κυκλώνας Σάντι που σάρωσε την ανατολική ακτή των ΗΠΑ και προκάλεσε τη σοβαρότερη θεομηνία που γνώρισε η Νέα Υόρκη έφερε μια σημαντική ψήφο για τον Αμερικανό πρόεδρο. Με μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι υποστηρίζει την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο τυφώνας Σάντι, όπως τόνισε ο κ. Μπλούμπεργκ, έχει αναδιαμορφώσει τη σκέψη του σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία, προσθέτοντας ότι γι' αυτό υποστηρίζει τον πρόεδρο Ομπάμα.

Ο κ. Μπλούμπεργκ, ανεξάρτητος πολιτικός, τον οποίο στήριξε, όμως, το ρεπουμπλικανικό κόμμα, υπηρετεί την τρίτη θητεία του. Υπήρξε έντονα επικριτικός τόσο απέναντι στον κ. Ομπάμα, όσο και στον κ. Ρόμνεϊ, ισχυριζόμενος πριν λίγο καιρό ότι και οι δύο δεν έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια τα προβλήματα που ταλανίζουν το έθνος.

Αλλά, όπως υπογράμμισε τώρα, έχει αποφασίσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών ότι ο πρόεδρος Ομπάμα είναι ο καλύτερος υποψήφιος για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής. Επίσης, επισήμανε ότι άλλοι τρεις λόγοι που υποστηρίζει τον Ομπάμα είναι: το δικαίωμα της άμβλωσης, ο έλεγχος των όπλων και οι γάμοι ομοφυλόφιλων.

Τελικά, φαίνεται να συνέβη, όπως εκτιμούν αρκετοί αναλυτές, η "έκπληξη του Οκτωβρίου".