Στο εδώλιο 12χρονος πατροκτόνος

Ενώπιον της δικαιοσύνης οδηγήθηκε ένα αγόρι 12 ετών από την Καλιφόρνια, που κατηγορείται για τη δολοφονία του νεοναζί πατέρα του όταν ήταν δέκα ετών.

Όπως δήλωσε σε βιντεοσκοπημένη κατάθεσή του στην αστυνομία, που προβλήθηκε χθες στο δικαστήριο, ήταν θύμα κακοποίησης στο σπίτι του και διέπραξε το έγκλημα επειδή "ήθελε να σταματήσει αυτό".

Ο 12χρονος Τζόζεφ Χολ εάν κριθεί ποινικά υπεύθυνος για τη δολοφονία, με κριτήριο το αν είχε αντίληψη του σωστού και του λάθους όταν διέπραξε το έγκλημα, ενδέχεται να μεταφερθεί σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων μέχρι τα 23 του.

Οι εισαγγελείς και οι συνήγοροι υπεράσπισης συμφώνησαν ότι το αγόρι σκότωσε τον 32χρονο πατέρα του πυροβολώντας τον στο κεφάλι σχεδόν εξ΄επαφής την ώρα που εκείνος κοιμόταν στον καναπέ του σπιτιού τους.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής του υποστηρίζουν ότι το αγόρι είχε διαμορφώσει χαρακτήρα από τη βίαιη, ρατσιστική συμπεριφορά του πατέρα του και σκότωσε τον Τζέφρι Χολ για να δώσει τέλος στη σωματική βία που του ασκούσε.

Από την άλλη πλευρά οι δημόσιοι κατήγοροι έχουν υποστηρίξει ότι το αγόρι, το οποίο συμβίωνε με τέσσερα αδέλφια, διέπραξε το έγκλημα επειδή ο πατέρας του απειλούσε την εποχή εκείνη με διαζύγιο τη μητριά του Κρίστα ΜακΚάρι. Σύμφωνα με τους ίδιους, το παιδί είχε στενούς δεσμούς μαζί της και τη θεωρούσε βιολογική του μητέρα.