Κερδίζει στο Οχάιο ο Ομπάμα

Νίκη του Μπαράκ Ομπάμα στο Οχάιο, μια από τις πολιτείες-κλειδιά για την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος κατά πολλούς αναλυτές, δείχνει μια νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό του πολιτικού συνασπισμού “Health Care for America Now”.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη στο Οχάιο ο Ομπάμα φέρεται να κερδίζει με ποσοστό 50% έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του με 45%.

Σημαντικά ευρήματα θεωρούνται το ότι το 47% των ψηφοφόρων δεν συμφωνούν με την πολιτική του νυν προέδρου ενώ θετική γνώμη για το Ρόμνεϊ έχει το 46% και αρνητική το 48%.

Μεταξύ αυτών που έχουν ήδη ψηφίσει τον Δημοκρατικό υποψήφιο λένε ότι έχουν ψηφίσει το 33% των ψηφοφόρων και κατά την έρευνα έχει προβάδισμα 62-35 σε αυτούς που δεν έχουν ασκήσει ακόμα το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο Ομπάμα προηγείται στην προτίμηση και των δύο φύλων. Στις γυναίκες προηγείται με 53% έναντι 44% του Ρόμνεϊ και στους άνδρες αντίστοιχα τα ποσοστά είναι 48%-47% .

Μεταξύ των λευκών ψηφοφόρων προηγείται με 50% έναντι 46% του Ρόμνεϊ, ενώ κερδίζει και σε όλες τις ηλικιακές ομάδες πλην των ηλικιωμένων.

Επίσης το 53% των ερωτηθέντων τον θεωρεί πιο έμπιστο για Πρόεδρο (44% υπέρ του Ρόμνεϊ) και ειδικά για τη δημόσια υγεία δηλώνει ότι τον εμπιστεύεται το 51% έναντι 45% που τάσσεται υπέρ του αντιπάλου του.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει συνολικά περίπου 17 εκατομμύρια Αμερικανοί.

Η έρευνα έγινε για λογαριασμό του “Health Care for America Now”, ενός πολιτικού συνασπισμού που αποτελείται από περισσότερες από 1000 οργανώσεις που συνενώθηκαν το 2008 με κοινό στόχο τη βελτίωση του συστήματος δημόσιας υγείας και την πρόσβαση μεγαλύτερου μέρους του αμερικανικού πληθυσμού σε αυτή.