Όλοι οι (Αμερικανοί) άνθρωποι του προέδρου (Πούτιν)

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βρεθείς ένα βήμα μπροστά από τον αντίπαλο (και πάντως σίγουρα όχι ένα βήμα πίσω); Μα να έχεις δικούς σου ανθρώπους όσο πιο κοντά γίνεται στον αντίπαλο.

Έτσι και ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει ένα ολόκληρο δίκτυο Αμερικανών που δουλεύουν για εκείνον!

Το Business Insider βρήκε μια έναν κατάλογο από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών για ανθρώπους που "εργάζονται για αρχές άλλων χωρών σε πολιτικές ή δυνάμει πολιτικές θέσεις" και αποκάλυψε τους Αμερικανούς ανθρώπους του προέδρου Πούτιν.

Και βέβαια αν σκεφτεί κανείς τα όσα διακυβεύονται, δεν πρέπει να είναι οι μόνοι!

Adam Waldman

Ιδρυτής και πρόεδρος της Endeavor Group, μιας εταιρείας συμβουλευτικής που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, μόλις δυο οικοδομικά τετράγωνα από το Λευκό Οίκο. Το 2009, ο Waldman δήλωσε (σε επίσημες αιτήσεις προς το αμερικανικό κράτος) ότι θα δουλεύει για το Ρώσο δισεκατομμυριούχο Όλεγκ Ντεριπάσκα και θα του παρέχει "νόμιμες συμβουλές για τη χορήγηση αμερικανικής βίζας και εμπορικές συναλλαγές".

Ketchum Inc.

 Το γραφείο δημοσίων σχέσεων που εδρεύει στη Νέα Υόρκη φαίνεται πως παίζει νευραλγικό ρόλο για την προώθηση των συμφερόντων του ρωσικού λόμπι στις ΗΠΑ. Όλες οι εταιρείες που εργάζονται για τη ρωσική κυβέρνηση, υπογράφουν τις συμφωνίες τους μέσω της Ketchum.

Robert C. Jones

 Επικεφαλής του Legislative and Public Policy, μιας νομικής ομάδας που έχει τα γραφεία της στην Ουάσινγκτον υπό τη δικηγορική φίρμα Alston & Bird LLP. Οι Alston & Bird ξεκίνησαν να παρέχουν "νομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες" στη Ρωσία τον Ιανουάριο του 2009. Οι συμβάσεις υπογράφτηκαν και πάλι μέσω της Ketchum. Ο ίδιος ο Jones αυτοπροσδιορίζεται ως "υπεύθυνος όλων των νομικών ενεργειών της Ketchum".

William Nordwind

  Παλαιότερα ήταν στενός συνεργάτης του Κογκρέσου. Δούλευε για 12 χρόνια ως το δεξί χέρι του Ρεπουμπλικανού Γερουσιαστή του Μίσιγκαν Φρεντ Άπτον. Σήμερα παρέχει συμβουλές για "ιδιωτικές πρωτοβουλίες ρωσικών συμφερόντων".