Στη σύνταξη βγαίνει ο μακροβιότερος Γερουσιαστής των ΗΠΑ

Ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζον Ντίνγκελ, ο μακροβιότερος Γερουσιαστής ιστορία των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το αξίωμά του σε ηλικία 87 ετών και μετά από 29 ολόκληρες θητείες.

Ο Ντίγκελ εξελέγη μέλος του Κογκρέσου για πρώτη φορά το 1995 - 6 χρόνια πριν από τη γέννηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα - έχει υπηρετήσει σε αυτήν την θέση υπό 11 προέδρους και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 25.000 ψηφοφορίες.  

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ντιτρόιτ Νιουζ, ο 87χρονος ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές,ολοκληρώνοντας μία απίστευτη καριέρα στο Καπιτώλιο.  

"Δεν θέλω να εγκαταλείψω τη Γερουσία όταν πια θα πεθάνω. Δεν θέλω ο κόσμος να λέει ότι έμεινα στο κοινοβούλιο υπερβολικά πολύ", εξήγησε ο Ντίγκελ.

Ο γερουσιαστής που εκλέγεται στο Μίσιγκαν (στα βόρεια των ΗΠΑ) έγινε το μακροβιότερο μέλος της Γερουσίας τον Ιούνιο, όταν και συμπλήρωσε 20.997 ημέρες στην θέση αυτή, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ένας γερουσιαστής από τη Δυτική Βιρτζίνια, ο Ρόμπερτ Μπερντ.