ΗΠΑ: Νεαρός φοιτητής πέθανε σε τελετή μύησης Αδελφότητας

Τον μυστηριώδη και τραγικό θάνατο ενός νεαρού φοιτητή κολεγίου της Νέα Υόρκης ερευνά η αστυνομία στην Πενσιλβάνυα. 

Ο 19χρονος Τσεν "Μάικλ" Ντεγκ ήταν πρωτοετής στο κολέγιο Baruch και τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια ενός τελετουργικού της φοιτητικής Αδελφότητας Pi Delta Psi.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Ντεγκ έπαιρνε μέρος σε συγκέντρωση της Αδελφότητας σε ένα σπίτι. 

Περίπου 30 άτομα είχαν μαζευτεί για το τελετουργικό- πιθανότατα μύησης- των καινούριων στο Tunkhannock Township, όπου έμειναν όλο το Σαββατοκύριακο.

Ο Ντενγκ φέρεται να τραυματίστηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής ενώ έπαιρνε μέρος σε "τελετή" στην αυλή του σπιτιού. Οι φίλοι του τον μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αναίσθητο και σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ο φοιτητής, εκτός από τα υπόλοιπα τραύματα στο σώμα, είχε και εγκεφαλική βλάβη, οπότε και δια σωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη. 

Τελικά, τη Δευτέρα, ο Ντεγκ απεβίωσε. 

Εξαιτίας της έρευνας που είναι σε εξέλιξη, η αστυνομία δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με τη φύση του τελετουργικού και τι προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας του Pocono Mountain, οι άλλοι φοιτητές κατέθεσαν ότι οι συμμετέχοντες έπρεπε να φτάσουν από το ένα σημείο στο άλλο με τα μάτια τους δεμένα και κουβαλώντας ένα φορτίο, ενώ οι άλλοι τους έσπρωχναν. 

Το κολέγιo Baruch, τμήμα του Πανεπιστημίου της Πόλης της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την εκδήλωση της Αδελφότητας και ότι το σχολείο έχει πολιτική "μηδενικής ανοχής" για τα "καψόνια" αυτού του είδους.

Από την πλευρά της, η Pi Delta Psi, που περιγράφει τον εαυτό της ως μια ασιατική-αμερικανική πολιτιστική αδελφότητα, ανακοίνωσε ότι παίρνει τις καταγγελίες για καψόνια μεταξύ των μελών πολύ σοβαρά. 

"Αποτελούν πρακτικές που θέτουν σε ανούσιο κίνδυνο τα μέλη μας. Αν και κρατάμε τις τελετουργικές πρακτικές μας μυστικό, γενικά η διαδικασία μύησης είναι διαθέσιμη κατόπιν αιτήματος. Διατηρούμε επίσης ένα έγγραφο διαχείρισης κινδύνων που περιγράφει τις περιορισμένες πρακτικές και τις συνέπειες που μπορεί να έχουν" ανέφερε η Αδελφότητα στην ιστοσελίδα της.