Συνέλαβαν διαχειριστή “εκδικητικών” πορνογραφικών σελίδων

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 27χρονος διαχειριστής πορνογραφικών σελίδων εκδικητικού χαρακτήρα. Ο 27χρονος ανέβαζε στις ιστοσελίδες γυμνές φωτογραφίες ανθρώπων και κατόπιν τους εκβίαζε ζητώντας χρήματα για να τις κατεβάσει.

Ο 27χρονος από την Καλιφόρνια, φέρεται να απέσπασε δεκάδες χιλιάδες δολάρια μέσω δύο ιστοσελίδων, όπου υπήρχαν δημοσιευμένες περισσότερες από 10.000 προσωπικές φωτογραφίες.

Ο 27χρονος όπως φαίνεται εκμεταλλευόταν τη μανία για εκδίκηση που είχαν κάποια οι οποίοι έστελναν ανώνυμα προσωπικές φωτογραφίες πολιτών. Ο νεαρός χρεώνεται με τουλάχιστον 31 κατηγορίες και αν καταδικαστεί, κινδυνεύει με βαρύτατο πρόστιμο και φυλάκιση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας έξι μηνών, ο κατηγορούμενος διαχειριστής δημιούργησε το Δεκέμβριο του 2012 την ιστοσελίδα ugotposted.com, όπου επιτρεπόταν να δημοσιεύονται ανώνυμα γυμνές ή σεξουαλικού περιεχομένου εικόνες πολιτών χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Μέσω μια δεύτερης ιστοσελίδας της changemyreputation.com , ο κατηγορούμενος ζητούσε από τα άτομα που εμφανίζονταν οι φωτογραφίες τους ποσά μεταξύ 300 και 350 δολαρίων για να αφαιρέσει τα "ενοχοποιητικά" στοιχεία. Η τελευταία ιστοσελίδα συνδεόταν με τραπεζικό λογαριασμό όπου βρέθηκαν "δεκάδες χιλιάδες δολάρια" σύμφωνα με την εισαγγελία της Καλιφόρνια.

"Η ιστοσελίδα δημοσίευε προσωπικές φωτογραφίες αθώων θυμάτων που περνούσαν δημόσιο εξευτελισμό και αντιμετωπίζονταν σαν εμπόρευμα", δήλωσε η δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση. Στις αρχές Οκτωβρίου , η πολιτεία της Καλιφόρνια είχε περάσει ένα νόμο με τον οποίο η δημοσίευση του "εκδικητικού πορνό" στο διαδίκτυο επιφέρει ποινή φυλάκισης έξι μηνών.