Ντοκουμέντο: Το επικίνδυνο πέρασμα των Μεξικανών στις ΗΠΑ

Ένα σπάνιο βίντεο με την προσπάθεια σχεδόν διακοσίων μεταναστών που προσπαθούν να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα του Μεξικό και να μπουν στις ΗΠΑ, κατέγραψαν εντελώς τυχαία τρεις νεαροί σκηνοθέτες από το Μεξικό.

Η σκηνή της "μαζικής εξόδου" καταγράφηκε  στο κανάλι του ποταμού Τιχουάνα, μια από τις πιο ελεγχόμενες περιοχές, σε ένα από τα πιο αυστηρά φυλασσόμενα σύνορα στον κόσμο.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Bryan A. Chilian, η Ana Andrade και ο Jesús Guerra πήγαν να γυρίσουν σκηνές  για το ντοκιμαντέρ τους για τους κατοίκους του καναλιού του ποταμού Τιχουάνα.

Ξαφνικά, περίπου διακόσιοι μετανάστες εμφανίστηκαν  στα σύνορα. Γρήγορα έγιναν αντιληπτοί από τις περιπολίες. Αρκετοί τραυματίστηκαν από σφαίρες καουτσούκ ή ηλεκτρικό "taser", αλλά πολλοί τραυματίες προσπάθησαν  να αναρριχηθούν στους φράχτες για να περάσουν στις ΗΠΑ.

Τέτοιες εικόνες δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα εδώ και δεκαετίες και το βίντεο που εξασφάλισε το Euronews - 6 λεπτών και 47 δευτερολέπτων - καθεαυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο και συγκλονιστικό.