Πέντε -νέα- πράγματα που δεν ξέρουμε για τον άνθρωπο Ομπάμα

Ο πιο γνωστός άνθρωπος στον πλανήτη αυτή τη στιγμή είναι ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Όμως, ο 52χρονος Αφροαμερικάνος, που μένει στο νούμερο 1600 της Pennsylvania Ave., είναι περισσότερο από άλλος ένας πρόεδρος.  

Ο Μπαράκ Χουσέιν Ομπάμα - με μισή καταγωγή από την Κένυα και μεγαλωμένος στην Τζακάρτα και τη Χονολουλού - προβάλλει συνεχώς την ανθρώπινη πλευρά του, για να πείσει τους Αμερικανούς ότι είναι ένας από αυτούς. 

Πρόσφατα, μάλιστα, πήγε με τις δύο τους κόρες σε συνοικιακό βιβλιοπωλείο για τα τα χριστουγεννιάτικα ψώνια του, ντυμένος απλά και χαιρετώντας όλο τον κόσμο (φωτ).

Ορίστε λοιπόν 5 πράγματα, που δεν ξέραμε μέχρι σήμερα για τον άνθρωπο πίσω από τον πρόεδρο, σύμφωνα με το Time.  

Τραγουδάει στο μπάνιο  

Ο Ομπάμα έδειξε τις φωνητικές του ικανότητες, όταν τραγούδησε το κλασικό  “Let’s Stay Together” σε έναν έρανο της Νέας Υόρκης, τον Ιανουάριο του 2012 και άφησε άφωνους τους παρευρισκόμενους (στο βίντεο που ακολουθεί). Η πρώτη κυρία εξήγησε ότι ο άντρας της έχει κάνει ώρες εξάσκησης στο μπάνιο. "Είναι όλη την ώρα στο μπάνιο και τραγουδάει και πάντα πρόθυμος να τραγουδήσει κάτι, ότι του ζητήσεις", είχε πει η Μισέλ.  

Ξέρει να μαγειρεύει- και ενίοτε μαγειρεύει  

Ο Σαμ Κας, ο σεφ, που ο πρόεδρος έφερε μαζί του από το Σικάγο για να επιμελείται τα γεύματα της πρώτης οικογένειας, δεν ανησυχεί καθόλου, όταν ο Ομπάμα μπαίνει στην κουζίνα του. 

"Αν θέλει να μαγειρέψει το δείπνο τώρα ή όποτε θέλει, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα, τα τηγάνια μου είναι σε καλά χέρια", είχε δηλώσει ο προεδρικός σεφ σε μια συνέντευξη. 

Έχει σπάσει τη μύτη του στο μπάσκετ 

Φανατικός του αθλήματος, το 2010 ο Ομπάμα, σε μια επίδειξη των δυνατοτήτων του στο μπάσκετ χτύπησε στο πρόσωπο και χρειάστηκε 12 ράμματα.  

Λίγο καιρό αργότερα, με αφορμή μια συνέντευξη για το δημόσιο σύστημα υγείας, ο πρόεδρος αποκάλυψε: "Στα 30 μου νόμιζα ότι ήμουν ανίκητος, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν ήμουν, αφού έσπασα τη μύτη μου, παίζοντας μπάσκετ". 

Παγκόσμιος ταξιδιώτης 

Εκτός από τα χρόνια, που πέρασε μεγαλώνοντας στη Χαβάη και την Ινδονησία, ο Ομπάμα ταξίδεψε τον κόσμο πριν "προσγειωθεί" τελικά στην προεδρική καρέκλα.  

Ανάμεσα στις χώρες, που έχει επισκεφθεί πριν γίνει πρόεδρος, είναι η Ιταλία (πήγε στην Τοσκάνη ρομαντικό ταξίδι με τη Μισέλ) και το Πακιστάν (πήγε να επισκεφτεί το συγκάτοικό του από το κολέγιο, το 1980). Πρόκειται για δύο χώρες - μελλοντικούς σταθμούς στην ατζέντα του.

Η κόρη του έχει αλλεργία στα φιστικιά

Όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε το νομοσχέδιο, που επέβαλε σε όλα τα σχολεία να έχουν αποθέματα επινεφρίνης στο φαρμακείο τους - απαραίτητη για την αντιμετώπιση σοβαρών αλλεργιών -, ο Ομπάμα αποκάλυψε ότι η 15χρονη κόρη του, Μάλια, έχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς και ιδιαίτερα στα φιστίκια.  

Ήταν γνωστό ότι η Μάλια έχει και άλλες αλλεργίες, οι οποίες είναι ο λόγος, που οι Ομπάμα επέλεξαν πορτογαλικά σκυλιά... "νερού" (waterdogs) ως κατοικίδια ζώα της οικογένειας.