Οριακό προβάδισμα Μιτ Ρόμνεϊ στη Φλόριδα

Οριακό προβάδισμα παίρνει ο υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, Μιτ Ρόμνεϊ στην κρίσιμη για τις αμερικανικές εκλογές πολιτεία της Φλόριδας, αφήνοντας δεύτερο τον νυν πρόεδρο και υποψήφιο των Δημοκρατικών, Μπαράκ Ομπάμα.

Δύο ημέρες πριν το τρίτο και τελικό ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων, η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου CNN,το 49% των πολιτών της Φλόριδας δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον Μιτ Ρόμνεϊ, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα διαθέτει τη στήριξη το 48% των ερωτηθέντων.

Παρότι, το προβάδισμα της μίας ποσοστιαίας μονάδας, βρίσκεται μέσα στο περιθώριο του ποσοστού λάθους της δημοσκόπησης, εν τούτοις δείχνει την κρισιμότητα της πολιτείας, στην οποία κρίθηκαν οι εκλογές του 2000.

Η δημοσκόπηση έχει ενσωματώσει και τον αντίκτυπο του δεύτερου ντιμπέιτ, όπου “κερδισμένος” βρήκε ο Μπαράκ Ομπάμα, αφού όμως πρώτα είχε χάσει το “πρώτο” ντιμπέιτ στο Μιτ Ρόμνεϊ. Στο ντιμπέιτ της Δευτέρας που θα πραγματοποιηθεί στη Μπόκα Ράτον της Φλόριδας, οι δύο υποψήφιοι θα ασχοληθούν με θέματα που άπτονται των διεθνών σχέσεων.

“Οι διάφορες γενιές και οικονομικές ανισότητες είναι οι δύο κύριοι παράγοντες που κρίνουν τις εκλογές στην πολιτεία του Ήλιου. Ο πρόεδρος Ομπάμα προηγείται με διψήφιο ποσοστό στους νέους και στους ψηφοφόρους με τη μικρότερη επιρροή, ενώ ο Μιτ Ρόμνεϊ κερδίζει στις μεγαλύτερες ηλικίες και στα υψηλότερα εισοδήματα" αναφέρει ο διευθυντής δημοσκοπήσεων του CNN, Κίτινγκ Χόλαντ.