Μεγάλο πρόβλημα να κυβερνήσει έχει πλέον ο Ομπάμα

Την κάτω βόλτα έχει πάρει η δημοτικότητα και η αξιοπιστία του Μπαράκ Ομπάμα, μετά του "λουκέτο" στις δημόσιες υπηρεσίες εξαιτίας του νομοσχεδίου για την υγεία που προωθεί ο Αμερικανός πρόεδρος. 

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση των CNN/ORC, ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών αμφισβητεί την ικανότητα του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να κυβερνήσει καθώς το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θεωρεί πως ο Ομπάμα δεν είναι τίμιος ή αξιόπιστος. 

Μόλις τo 40% των ερωτηθέντων είπε ότι ο Ομπάμα μπορεί να ηγηθεί της κυβέρνησης αποτελεσματικά- ποσοστό μειωμένο κατά 12 εκατοστιαίες μονάδες από τον Ιούνιο. 

Είναι η πρώτη φορά που η δημοσκόπηση καταγράφει ότι η ξεκάθαρη πλειοψηφία αμφισβητεί την ακεραιότητα του προέδρου, μετέδωσε το CNN. 

Το 56% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν εκτιμά τον Ομπάμα, διαφωνεί με τον πρόεδρο σε σημαντικά θέματα και δηλώνει ότι δεν του εμπνέει εμπιστοσύνη, τη στιγμή που το 53% λέει ότι δεν τον θεωρεί ισχυρό και αποφασιστικό ηγέτη. 

Ωστόσο, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων λέει ότι ο πρόεδρος έχει ακόμη όραμα για το μέλλον της χώρας και νοιάζεται για το μέσο πολίτη ενώ το 70% των Αμερικάνων βρίσκει τον πρόεδρο "συμπαθητικό".

Η αιτία του κακού

Η δημοσκόπηση εν μέσω των συνεχιζόμενων προβλημάτων που μαστίζουν την εφαρμογή του νόμου για τη δημόσια υγεία, ευρέως γνωστό ως Obamacare- σήμα κατατεθέν της εσωτερικής πολιτικής του Προέδρου,

Το HealthCare.gov, ο ιστότοπος της κυβέρνησης που προσφέρει ιδιωτική υγειονομική κάλυψη σε ανασφάλιστους Αμερικανούς σε 36 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολιτικών πυρών λόγω των τεχνικών προβλημάτων, που κατέκλυσαν την έναρξη της σελίδας την 1η Οκτωβρίου κι έκτοτε έχουν καταβάλει το σύστημα.

Επιπλέον, οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ακυρώσει εκατομμύρια υπάρχοντα ασφαλιστήρια υγείας εξαιτίας του νόμου, εγείροντας ερωτήματα για την υπόσχεση του Ομπάμα ότι οι πολίτες θα μπορούν να κρατήσουν τα συμβόλαιά τους εφόσον είναι ευχαριστημένοι με την κάλυψή τους.