Ο Ομπάμα και η “Ρομνησία”

Επίθεση στον αντίπαλό του για την προεδρία των ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ εξαπέλυσε εκ νέου σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Με το πολιτικό θερμόμετρο να ανεβαίνει καθώς πλησιάζουν οι εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, ο Ομπάμα με ένα λογοπαίγνιο είπε σε προεκλογική συγκέντρωση πως ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός του πάσχει από "Ρομνησία" γιατί "ξέχασε" τις υπερσυντηρητικές θέσεις που προέβαλε όταν διεκδικούσε το χρίσμα του κόμματός του και τις έχει αντικαταστήσει με πιο μετριοπαθείς.

Μιλώντας σε 9.000 υποστηρικτές του στη Βιρτζίνια, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε: "Ξεχνάει ποιες είναι οι δικές του θέσεις και ελπίζει ότι θα τις ξεχάσετε κι εσείς. Εννοώ ότι αλλάζει τόσα πολλά, αντιστρέφει τις θέσεις του, τις παρακάμπτει... τόσο που θα πρέπει να βρούμε μια ονομασία για την ασθένεια απ' την οποία υποφέρει. Νομίζω ότι την λένε Ρομνησία".

Στο μεταξύ, μετά το πρώτο ντιμπέιτ ο Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, έχει μειώσει τη διαφορά που τον χώριζε από τον Ομπάμα στις δημοσκοπήσεις και οι δυο τους δίνουν μάχη στήθος με στήθος.