Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το ψηλότερο κτίριο των ΗΠΑ

Ο ουρανοξύστης του  Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου- που ανεγέρθηκε στο σημείο των Δίδυμων Πύργων, στο Μανχάταν- είναι πλέον επισήμως το πιο ψηλό κτίριο των ΗΠΑ, ύστερα από απόφαση  μιας αρμόδιας ομοσπονδιακής επιτροπής. 

Μέχρι σήμερα, υπήρχε το ζήτημα εάν η μεταλλική κορυφή του ουρανοξύστη θα έπρεπε να προσμετρηθεί στο τελικό ύψος του κτιρίου, ή όχι. 

Ωστόσο, η Επιτροπή Αστικού Περιβάλλοντος- υπεύθυνη και για το ύψος των κτιρίων- αποφάνθηκε ότι η κορυφή είναι  κάτι περισσότερο από μια απλή κεραία εκπομπής και θα πρέπει να ενσωματωθεί στο συνολικό ύψος της κατασκευής.

Έτσι, με ύψος που φτάνει τα 542 μέτρα, το κτίριο  έγινε και επίσημα το υψηλότερο στις ΗΠΑ, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον ουρανοξύστη Γουίλις στο Σικάγο (Willis Tower), που μέχρι σήμερα κατείχε τα πρωτεία με 442 μέτρα.

Η τοποθέτηση της κωνοειδούς κορυφής, που έγινε με ειδικό ελικόπτερο τον περασμένο Μάιο, μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση, κατά την οποία ο παρουσιαστής της εκπομπής "NBC Today" Mατ Λάουερ σάλπισε με μια τρομπέτα σηματοδοτώντας την έναρξη της επιχείρησης.

 Διαβάστε ακόμα:

Ο Έλληνας από την Κω, που έχτισε το New World Trade Center