Πυροβολισμοί με νεκρούς και τραυματίες στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες

Συναγερμός σήμανε νωρίς το απόγευμα στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες των ΗΠΑ, μετά από αναφορές για πυροβολισμούς μέσα στον αεροσταθμό.

Σύμφωνα με την αστυνομία- οι αρχές συνέλαβαν έναν ύποπτο, ο οποίος φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης. Πρόκειται για έναν λευκό άνδρα γύρω στα 20, ο οποίος πιστεύεται ότι έχει σπίτια στο Λος Άντζελες και το νότιο Νιου Τζέρσι. Πηγές επιβολής του νόμου δήλωσαν στο δίκτυο  ABC ότι ο δράστης ονομάζεται Paul Ciancia και είνια 23 ετών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Λος Άντζελες Τάιμς, ο δράστης ήταν και ο ίδιος πράκτορας της TSA, πληροφορία όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.

Ένας αστυνομικός είναι νεκρός, σύμφωνα με πηγή της ομοσπονδιακής νομικής υπηρεσίας. Πρόκειται για έναν πράκτορα της Υπηρεσίας Ασφαλείας των Μεταφορών (TSA), που την ώρα της επίθεσης βρισκόταν δίπλα στον δράστη.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας του Λος Άντζελες, αλλά 7 άτομα τραυματίστηκαν από τα πυρά του δράστη, ενώ 6 από αυτά μεταφέρθηκαν στα κοντινά νοσοκομεία. Το Ιατρικό Κέντρο Ρόναλντ Ρέιγκαν του
Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες, ανέφερε από την πλευρά του ότι έχουν μεταφερθεί εκεί τρεις τραυματίες. Η κατάσταση του ενός θεωρείται κρίσιμη  και των άλλων δύο σταθερή.

Πολλά δίκτυα αναφέρουν - επικαλούμενα πηγές των νομικών υπηρεσιών- ότι ο δράστης είναι νεκρός από πυρά αστυνομικών αλλά η αστυνομία του Λος Άντζελες δεν επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει στην εκκένωση του TERMINAL 3, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.

"Ένα πρόσωπο ήρθε στον Τερματικό Σταθμό 3, έβγαλε ένα επιθετικό τουφέκι από την τσάντα του και άρχισε να πυροβολεί", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του αεροδρομίου, Πάτρικ Γκάνον, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Στο σημείο επικρατεί χάος, με τις σειρήνες να ουρλιάζουν και ελικόπτερα να επιτηρούν από αέρος. Όλες οι πτήσεις από τον τερματικό σταθμό 3 σταμάτησαν και στο σημείο σπεύδει το FBI.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο δράστης άνοιξε πυρ λίγο πριν από ένα σημείο ελέγχου του αεροσταθμού ενώ σχολιάζουν ότι δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός και ο ένοπλος στόχευε ανθρώπους.