ΗΠΑ: Κανονικά οι συντάξεις χηρείας στις οικογένειες στρατιωτικών

Εντολή στο υπουργείο Άμυνας και στο γραφείο προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, να βρουν άμεσα νομική λύση για την καταβολή των συντάξεων χηρείας στις οικογένειες στρατιωτικών—οι οποίες σταμάτησαν να δίδονται κατά την παύση της λειτουργίας μέρους των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους - έδωσε σήμερα ο Μπαράκ Ομπαμα.  

Σε αυτή το μέτρο συμφωνήσαν και υπερψήφισαν όλοι στη Βουλή των Αντιπροσώπωn, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι και ο Ομπάμα έδωσε την σχετική εντολή.

Τα επιδόματα περιλαμβάνουν 100.000 δολάρια μετρητά,τα έξοδα της κηδείας και της ταφής των νεκρών στρατιωτών που επαναπατρίζονται, καθώς και επίδομα για το ταξίδι της κηδείας ή του μνημόσυνου που γίνεται σε άλλη περιοχή από τον τόπο κατοικίας.  

"Ο πρόεδρος Ομπάμα αναμένει το πρόβλημα αυτό με τις συντάξεις χηρείας να διευθετηθεί σήμερα" ανακοίνωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ .

Η απόφαση για την συνέχιση της καταβολής των συντάξεων χηρείας παρά το "λουκέτο", ελήφθη σήμερα μετά από το σάλο που προκάλεσε η είδηση ότι οι οικογένειες 5 στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν το Σαββατοκύριακο, δεν μπορούσαν να φέρουν "σπίτι" τους νεκρούς τους.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Ρεπουμπλικάνοι στην Βουλή των Αντιπροσώπων θα "κάνουν το σωστό" και θα υιοθετήσουν νομοθεσία για την αύξηση του ορίου του χρέους και την επαναλειτουργία όλων των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθέι αύριο με Ρεπουμπλικάνους ηγέτες της Βουλής των Αντιπροσωπών, σε μια ακόμα προσπάθεια θα βρεθεί λύση για τα δημοσιονομικά και το χρέος, πριν τις 17 Οκτωβρίου. Στον κατάλογο  των Ρεπουμπλικάνων που θα συναντηθούν με τον Αμερικανό πρόεδρο συμπεριλαμβάνονται ο αντιπρόεδρος της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στο σώμα Έρικ Κάντορ και τουλάχιστον δύο στελέχη του Tea Party, ο Στιβ Σάουδερλαντ (Φλόριντα) και η Λιν Τζένκινς (Κάνσας).