Συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του BBC: Η εθισμένη στην ηρωίνη Αμερική

Η νέα γενιά ηρωινομανών

Τη νέα γενιά ηρωινομανών στην Αμερική, παρουσιάζει το BBC μέσα από το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Ian Pannell, "American Addiction: Heroin". "Παιδιά στο σχολείο μιλάνε για το ότι θέλουν να κάνουν χρήση ηρωίνης και περηφανεύονται για την κατανάλωση αλκοόλ", λέει μια γυναίκα, πιθανότατα αστυνομικός, στην κάμερα του βρετανικού δικτύου.

Στην Αμερική, οι θάνατοι από ηρωίνη υπερτερούν από τους θανάτους από τροχαία, μας ενημερώνει το ρεπορτάζ, με πάνω από 500.000 να ακροβατούν με το θάνατο σε σε όλη τη χώρα.

Τα πλάνα "ωμά", δείχνουν κατάματα το πρόβλημα και οι "πρωταγωνιστές" άλλοτε θυμίζουν φαντάσματα του εαυτού τους, βυθισμένα στο χάσιμο των ουσιών. 

Η κάμερα "εισβάλει" στο δωμάτιο του Steve, από το Mon Valley της Πενσιλβάνια. Ετοιμάζεται να κάνει χρήση, ενώ ψελλίζει ορισμένες λέξεις: "Νιώθω σαν να με τρυπάνε βελόνες στο κεφάλι, το στήθος μου είναι βαρύ... Βελόνες σε όλο μου το σώμα...". Η κάμερα ζουμάρει στο γραμμένο πρόχειρα σύνθημα στην πόρτα του δωματίου "You only lives once" (ζεις μονάχα μια φορά).

Υπολογίζεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι 28.000 νέοι στην εφηβική ηλικία έκαναν χρήση ηρωίνης το 2014 για πρώτη φορά.

Σειρά έχει η Brittney από το Jacksonville της Φλόριντα "Ήταν το καλύτερο συναίσθημα που έχω νιώσει ποτέ, καλύτερο και από σεξ, καλύτερο και από οτιδήποτε. Σβήνει τις σκέψεις μου, αφαιρεί τον πόνο... το μυαλό μου αδειάζει", λέει ενώ παρακάτω η ίδια σε άθλια κατάσταση, παραδέχεται ότι είναι εθισμένη "Το μόνο που σκέφτομαι είναι που θα βρω άλλο για να αισθάνομαι καλά, αλλά ποτέ δε πρόκειται να αισθανθώ καλά, έχω κουραστεί από όλο αυτό", λέει και συνεχίζει "πέθανα" 6 φορές, την πρώτη φορά που είχα υπερβολική δόση το αγόρι μου με κατέγραφε με κάμερα...".

Ο Steven θέλει να ξεφύγει και κλείνεται σε κλινική αποτοξίνωσης, "Αισθάνομαι καλά, η πρώτη ημέρα ήταν σκληρή, είμαι εδώ τρεις μέρες... σκέφτομαι τη χρήση, αλλά...". Από την άλλη, η Brittney πανηγυρίζει τις 71 ημέρες χωρίς την ψευδαίσθηση των ουσιών.  

Οι αριθμοί, αμείλικτοι: 10.574 θάνατοι καταγράφηκαν το 2015, από υπερβολική δόση ηρωίνης. Πρόλογος για να μπει στο θέμα και η οικογένεια Watkins από την Πενσιλβάνια. "Είμαι η Amy Watkins και ο γιος μου Μπρους πέθανε από υπερβολική δόση", συστήνεται και περιγράφει τη στιγμή που ο γιος της έσβησε: 

"Έπεσε πάνω μου, είχε μελανιάσει γύρω από το στόμα του... μια σύριγγα ήταν στο έδαφος" και ο αδελφός του άτυχου νέου λέει με πόνο ψυχής "Δεν έμοιαζε ούτε συμπεριφερόταν, ούτε μια στο εκατομμύριο σαν ναρκομανής αλλά στην πραγματικότητα ήταν".