Μεγάλη έκρηξη σε κτίριο της Νέας Υόρκης

Μια τεράστια έκρηξη σημειώθηκε στις 9.30 (τοπική ώρα, 15.30 ώρα Ελλάδας) σε κτίριο στην Πάρκ Άβενιου και την ανατολική 116η Οδό της Νέας Υόρκης, στο κέντρο του Μανχάταν, κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό.  

Σύμφωνα με την πυροσβεστική της Νέας Υόρκης, το κτίριο βρίσκεται στο ανατολικό Χάρλεμ και από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά, που έχει επεκταθεί σε τρία γειτονικά κτίρια.

Από την έκρηξη υπάρχουν επιβεβαιωμένα δύο νεκροί (δύο γυναίκες) και 17 τραυματίες, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης. Επίσης υπάρχουν φόβοι ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια και οι οποίοι αγνοούνται.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται για έκρηξη σε διαμέρισμα του κτιρίου, πιθανότατα από διαρροή αερίου, αλλά οι αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια.

"Πρόκειται για μια φοβερή τραγωδία γιατί δεν υπήρχε καμία προειδοποιητική ένδειξη που θα μας επέτρεπε να σώσουμε ζωές. Ξέρουμε ότι χάσαμε δύο ανθρώπους. Και, αυτήν τη στιγμή, ξέρουμε ότι υπάρχουν 18 τραυματίες", είπε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Δείτε Live-Νέα Υόρκη: Απεγκλωβίζουν ενοίκους μετά την έκρηξη 

Σύμφωνα με το NBC, τα δρομολόγια του μετρό και των τρένων στην περιοχή έχουν διακοπεί, καθώς συντρίμμια από την έκρηξη έχουν πέσει στις σιδηροδρομικές ράγες.