Τείχος σορών στο ναυάγιο της Λαμπεντούζα

Τους 232 έχουν φτάσει οι νεκροί από το τραγικό ναυάγιο σκάφους που μετέφερε λαθρομετανάστες και βυθίστηκε ανοικτά της Λαμπεντούζα. Δύτες κατάφεραν να φτάσουν στο βυθισμένο πλοίο στον πάτο της θάλασσας και να ανασύρουν ακόμη 38 σορούς. Οι μαρτυρίες τους από το ναυάγιο είναι σοκαριστικές: "ξετύλιξαν ένα τείχος σορών στο πλοίο", ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας, Πάολο Τρούκο, εξηγώντας πως οι σοροί "ήταν κολλημένες η μία πάνω στην άλλη, ήταν απερίγραπτο, είναι πολύ δύσκολο να ξεχωριστούν οι σοροί". Τα συνεργεία εκτιμούν πως η ανάσυρση όλων των σορών θα χρειαστεί άλλες δύο ημέρες. Από τους περίπου 500 που υπολογίζεται ότι επέβαιναν συνολικά στο πλοίο, έχουν διασωθεί μόνο 155.

Ήδη έχει συλληφθεί ο καπετάνιος του πλοίου σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν και επίσημα κατηγορίες ανθρωποκτονίας, διευκόλυνσης παράνομης εισόδου στη χώρα και βύθισης πλοίου.

Αύριο Τετάρτη στο νησί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

Μετά την αγανάκτηση που έχει προκαλέσει στην Ιταλία η υπόθεση, η Ρώμη έχει στραφεί στις Βρυξέλλες καλώντας την να λάβει δράση για το ζήτημα και προειδοποιώντας πως χωρίς ριζικές λύσεις στο ζήτημα του ασύλου, η τραγωδία δεν θα είναι η τελευταία.