Κι άλλα ανθρώπινα υπολείμματα κοντά στο Costa Concordia

Νέα ανθρώπινα υπολείμματα βρέθηκαν κοντά στο ναυάγιο του Costa Concordia, μεταξύ τους ένα κομμάτι σπονδύλου το οποίο ενδέχεται να ανήκει σε έναν από τους δύο αγνοούμενους του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου τον Ιανουάριο του 2012 κοντά στο νησί Τζίλιο, μετέδωσαν σήμερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο για τις επιχειρήσεις επίτροπο της κυβέρνησης Φράνκο Γκαμπριέλι, "πρέπει να αναμένουμε το αποτέλεσμα των εξετάσεων του DNA πριν επιβεβαιώσουμε ή όχι αν ανήκουν αυτά τα υπολείμματα στους αγνοούμενους".

Την περασμένη Πέμπτη είχαν βρεθεί οστά, αλλά οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν πως υπάρχει η πιθανότητα να προέρχονται από ζώα και ότι δεν πρόκειται για ανθρώπινα υπολείμματα.

"Αναμένουμε τα αποτελέσματα των επιστημονικών αναλύσεων για τα πρώτα ευρήματα", υπογράμμισε ο Γκαμπριέλι τον οποίο επικαλούνται τα μέσα ενημέρωσης και το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι έρευνες υπό τον συντονισμό της πυροσβεστικής υπηρεσίας, οι οποίες διεξάγονται σε μεγάλο βαθμό από δύτες, έχουν επικεντρωθεί στη γέφυρα Νο 4 που ακόμη παραμένει βυθισμένη, όπου μάρτυρες είχαν δει τα δύο θύματα για τελευταία φορά ενώ αυτά βοηθούσαν άλλους ναυαγούς να επιβιβαστούν στις σωσίβιες λέμβους.

Το ναυάγιο του Concordia, κοντά στις ακτές του νησιού της Τοσκάνης, είχε προκαλέσει τον θάνατο 32 ανθρώπων σε σύνολο τουλάχιστον 4.200 επιβαινόντων στο πλοίο. Ωστόσο οι σοροί του ινδού σερβιτόρου Ράσελ Ρέμπελο και της ιταλίδας επιβάτιδος Μαρία Γκράτσια Τρεκαρίτσι ουδέποτε βρέθηκαν.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό υπολειμμάτων των δύο θυμάτων επαναλήφθηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου, μετά την ανόρθωση του πλοίου στις 17 Σεπτεμβρίου.