Ες αύριον τα σπουδαία για Λέττα-Μπερλουσκόνι

Διχασμένη θα πάει αύριο στην  Βουλή η ιταλική κεντροδεξιά, όπου θα διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία στήριξης στην κυβέρνηση Λέττα. 

Οι διαρροές από το κόμμα του Λαού της Ελευθερίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είνια συνεχής ενώ φωτιές άναψε η δήλωση του γραμματέα της "νέας Φόρτσα Ιτάλια", Αντζελίνο Αλφάνο, ότι η κεντροδεξιά πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.  

"Πιστεύω ότι αύριο η κεντροδεξιά πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον κεντροαριστερό πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέτα. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστές ομάδες και ομαδούλες", δήλωσε ο Αλφάνο - στενότερος συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι- διαφωνώντας ανοικτά με την θέση του ηγέτη της παράταξης να οδηγήσει τη  χώρα άμεσα σε νέες εκλογές.

Ο Αλφάνο είχε σήμερα συνεργασία επί τρεις ώρες με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και στην συνέχεια μαζί με τους υπόλοιπους τέσσερις υπό παραίτηση κεντροδεξιούς υπουργούς της κυβέρνησης συμμαχίας είχε και συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέτα.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα δεν έκανε δεκτές τις παραιτήσεις των πέντε υπουργών της κεντροδεξιάς.

Περίπου 20 γερουσιαστές της κεντροδεξιάς εμφανίζονται έτοιμοι να εγκαταλείψουν τον Μπερλουσκόνι, εάν επιχειρήσει να ρίξει την κυβέρνηση Λέττα με την "μαζική παραίτηση" βουλευτών και γερουσιαστών του κόμματος του, όπως έχει εξαγγείλει ο Καβαλιέρε.

Μάλιστα, του ζητούν να κάνει ένα βήμα πίσω αλλιώς προειδοποιούν ότι  θα ανεξαρτητοποιηθούν. 

Το χαοτικό πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας αυτή τη στιγμή, σχετίζεται με την ψηφοφορία της Παρασκευής σε ειδική επιτροπή της Γερουσίας, σχετικά με την αποπομπή ή όχι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.