Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Ιταλός πρωθυπουργός

Στο σημείο να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τον Ιταλική Βουλή έχουν φέρει τον πρωθυπουργό Ενρίκε Λέττα οι πολιτικές απειλές "μαζικής παραίτησης" των βουλευτών και γερουσιαστών του Μπερλουσκόνι, σε περίπτωση αποπομπής του καβαλιέρε από την Γερουσία. 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός συναντήθηκε απόψε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στο μέγαρο Κυρηνάλιο και στη συνέχεια μπήκε στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο άρχισε να συνεδριάζει για να αποφασίσει —επισήμως— την αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ από 21% σε 22% για το τέλος του χρόνου. 

Ανεπίσημα ωστόσο, το κύριο θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι η πολιτική αβεβαιότητα,  μετά την απόφαση των βουλευτών και γερουσιαστών της κεντροδεξιάς να υπογράψουν "προκαταβολική παραίτηση".  

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες των ιταλικών ΜΜΕ, ο Λέττα προτίθεται την Τρίτη να παρουσιάσει τους κύριους προγραμματικούς του στόχους  στην γερουσία και αμέσως μετά, να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης,  ώστε να φανεί αν η κυβέρνησή του διαθέτει την αναγκαία υποστήριξη για να συνεχίσει την πορεία της.