Βενέδικτος: Δεν γνώριζα για τα σεξουαλικά σκάνδαλα

Τη σιωπή του σχετικά με τα πολύκροτα σκάνδαλα παιδικής κακοποίησης που ξεσπούν συνεχώς στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας - και τα οποία φημολογείται ότι τον οδήγησαν στην ιστορική παραίτησή του τον περασμένο Φεβρουάριο-  έλυσε ο επίτιμος Παπας Βενέδικτος. 

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την παραίτηση, ο Βενέδικτος διέψευσε  ότι προσπάθησε να συγκαλύψει την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, λέγοντας ότι δεν γνώριζε για αυτές τις υποθέσεις.  

"Για την ηθική κακοποίηση ανηλίκων από ιερείς, μπορώ μόνο να την αναγνωρίσω με βαθιά θλίψη. Όμως δεν προσπάθησα ποτέ να συγκαλύψω αυτά τα πράγματα", αναφέρει ο επίτιμος πάπας.

Οι δηλώσεις του Βενέδικτου περιέχονται σε μια 11σέλιδη επιστολή προς τον Ιταλό συγγραφέα και μαθηματικό Πιερτζιόρτζιο Οντιφράντι, που έγραψε ένα βιβλίο για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία πριν την παραίτηση του Βενέδικτου.

Αποσπάσματα της επιστολής του επίτιμου πάπα δημοσιεύθηκαν με την άδειά του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica σήμερα.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο πάπας Βενέδικτος απαντά στις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από ιερείς, σε πρώτο πρόσωπο.