Ποιος φοβάται τη Σεσιλιά Ατιάς;

Τα άπλυτα του Νικολά Σαρκοζί στη φόρα ετοιμάζεται να βγάλει η πρώην σύζυγός του. Η Σεσιλιά Ατιάς, ,η άλλοτε πρώτη κυρία της Γαλλίας, πρόκειται να δημοσιεύσει στα μέσα του Οκτωβρίου ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο το οποίο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και ετοιμάζεται υπό άκρα μυστικότητα.

Όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος Flammarion, η Ατιάς,περίμενε να αποχωρήσει από την προεδρεία της χώρας ο Σαρκοζί για να δημοσιεύσει το βιβλίο, στο οποίο θα αναφέρει ορισμένα... σκοτεινά σημεία σχετικά με την έναρξη της θητείας του πρώην συζύγου της, όπως για παράδειγμα το πώς απελευθερώθηκαν οι Βουλγάρες νοσοκόμες από τον άλλοτε Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Το βιβλίο αναμένεται να βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων "στα μέσα του Οκτωβρίου", ανέφερε, χωρίς να υπεισέλθει σε άλλες λεπτομέρειες, η εταιρεία δημοσίων σχέσεων του εκδοτικού οίκου.  

Ο τίτλος του βιβλίου παραμένει άκρως απόρρητος ενώ σχετικα αποσπάσματα πρόκειται να δημοσιευθούν στο εβδομαδιαίο πολιτικό περιοδικό Le Point.

Η Ατιάς, η οποία πήρε διαζύγιο από τον Νικολά Σαρκοζί ενόσω ήταν πρόεδρος, ζει σήμερα στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ με το νέο της σύζυγο, τον επιχειρηματία Ρισάρ Ατιάς.