Ψήφισε ήδη το ένα τέταρτο των Γερμανών!

Έως και το ένα τέταρτο των Γερμανών ψηφοφόρων (από τους συνολικά 61,8 εκατομμύρια εγγεγραμμένους) έχουν ήδη ψηφίσει για τις βουλευτικές εκλογές του Σαββατοκύριακου, τελευταία ημέρα που γίνονται δεκτές οι επιστολικές ψήφοι. 

Αν οι ψήφοι δεν έχουν επιστραφεί στα εκλογικά κέντρα μέχρι τις 6 το απόγευμα της Κυριακής,  δεν μετρούν. Γι’ αυτό το λόγο οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι συστήνουν στους πολίτες που το επιθυμούν να ταχυδρομήσουν τις ψήφους τους μέχρι σήμερα ώστε να φτάσουν εγκαίρως.

Σύμφωνα με έρευνα του Γερμανικού Πρακτορείου, σε περισσότερες από 20 μεγάλες γερμανικές πόλεις, έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση στις επιστολικές ψήφους σε σχέση με το 2009, οπότε το ποσοστό έφτασε το 21,4%.

Στη Βουλή το αντιευρωπαϊκό κόμμα; 

Εν τω μεταξύ, για πρώτη φορά ένα νέο γερμανικό αντι-ευρωπαϊκό κόμμα εμφανίζεται να ξεπερνάει το όριο του 5% που απαιτείται για την είσοδο στο κοινοβούλιο, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Bild.

Η δημοσκόπηση εμφανίζει το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD) να εξασφαλίζει 5%-  το ποσοστό δηλαδή που απαιτείται για την είσοδό του στο κοινοβούλιο- γεγονός που υποδηλώνει ότι η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ δεν θα επιτύχει να σχηματίσει και πάλι τον κεντροδεξιό συνασπισμό της

Με βάση την ίδια δημοσκόπηση, οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) εξασφαλίζουν 28%, οι Πράσινοι 8% και το κόμμα της Αριστεράς 9%.