“Συγκινητικό” διάγγελμα Μπερλουσκόνι στον ιταλικό λαό

Εφ όλης της ύλης- και στους γνωστούς δραματικούς τόνους του Καβαλιέρε-  ήταν το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προς τον ιταλικό λαό, το οποίο μετέδωσαν τα κανάλια του Ομίλου του, ενώ απόψε αναμένεται η πρώτη σημαντική ψηφοφορία της επιτροπής της γερουσίας για το ζήτημα της αποπομπής του.

Ο Μπερλουσκόνι έκανε και πάλι λόγο  για μεροληπτικούς και υστερόβουλους δικαστές, υποσχέθηκε στους οπαδούς του ότι θα είναι για πάντα κοντά τους και ζήτησε από τους ψηφοφόρους του να στηρίξουν την απόφαση να μετονομασθεί το κεντροδεξιό κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) σε Φόρτσα Ιτάλια (το αρχικό όνομα του κόμματος με το οποίο είχε λάβει μέρος στις βουλευτικές εκλογές του 1994 και κέρδισε) .

"Ενάντια στο πρόσωπό μου υπήρξε ένας πρωτοφανής κατατρεγμός, η δικαιοσύνη εισέβαλε σε κάθε πτυχή της προσωπικής μου ζωής, όπως και της επαγγελματικής", είπε ο Καβαλιέρε διαβεβαιώνοντας στους ψηφοφόρους του ότι θα μείνει για πάντα κοντά τους"ακόμη η γερουσία με αποπέμψει". 

Ο Μπερλουσκόνι είπε ότι "μπορεί να συνεχίσει την πολιτική του δράση και εκτός κοινοβουλίου", ενώ ζήτησε από τους Ιταλούς  να γίνουν "ιεραπόστολοι της Φόρτσα Ιτάλια" και δεσμεύθηκε ότι οι υπουργοί του θα εργασθούν με στόχο την άμεση μείωση των φόρων.  

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας στη Γερουσία σχετικά με την απόφαση αποπομπής του Μπερλουσκόνι, αναμένεται στα τέλη του Σεπτεμβρίου.