Χημικά Συρίας: Το Παρίσι χαιρετίζει τη συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας

Η Γαλλία χαιρέτισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για το συριακό χημικό οπλοστάσιο χαρακτηρίζοντάς την "ένα σημαντικό βήμα προόδου" και πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα οι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας, Βρετανίας και ΗΠΑ θα συζητήσουν στο Παρίσι τις λεπτομέρειες που αφορούν στην εφαρμογή της.

"Η συμφωνία επί του σχεδίου που επιτεύχθηκε στη Γενεύη για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου", ανέφερε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς σε ανακοίνωσή του λίγο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Ο Φαμπιούς, ο οποίος είχε συνομιλία με τον αμερικανό ομόλογό του λίγο πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας, πρόσθεσε ότι η Γαλλία θα αποσαφηνίσει τη θέση της με βάση το πόρισμα της έκθεσης των επιθεωρητών του ΟΗΕ για την επίθεση με χημικά όπλα στη Δαμασκό τον περασμένο μήνα.

Την ίδια ώρα, στο πεδίο της μάχης στη Συρία, στρατιωτικά αεροσκάφη έπληξαν προάστια της Δαμασκού που τελούν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, ενώ σημειώθηκαν και συγκρούσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και αντάρτες, όπως δήλωσαν κάτοικοι της πρωτεύουσας και ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.