Ιστορική πρώτη συνέντευξη Πάπα σε εφημερίδα

Την πρώτη συνέντευξη προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας σε μια ημερήσια εφημερίδα στην Ιστορία, δημοσίευσε σήμερα η ιταλική Λα Ρεπούμπλικα.

Ο πάπας Φραγκίσκος απάντησε γραπτώς σε ερωτήσεις, τις οποίες του υπέβαλε ο ιδρυτής και αρθρογράφος της εφημερίδας ,  Εουτζένιο Σκάλφαριμ εξηγώντας ότι "ήρθε η στιγμή να ξεκινήσει διάλογος χωρίς προκαταλήψεις με όποιον χαρακτηρίζεται λαϊκός, για να διανύσουμε μαζί ένα κομμάτι του δρόμου". 

"Είναι αμαρτία να πιστεύει κανείς ότι δεν υπάρχουν απόλυτες αλήθειες;" ρώτησε ο ιδρυτής της Λα Ρεπούμπλικα.

Ο πάπας απάντησε: "Οι χριστιανοί δεν κατέχουν την αλήθεια. Τους δωρίζεται από τον Θεό και για τον λόγο αυτό πρέπει συνεχώς να ζητούν την ανανέωση αυτού του δώρου".

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναφερόμενος στο Ολοκαύτωμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου πρόσθεσε: "δεν θα είμαστε ποτέ αρκετά ευγνώμονες προς τους εβραίους αδελφούς μας, ως Εκκλησία και ως ανθρωπότητα, για το ότι κατάφεραν να διατηρήσουν την πίστη μετά τις τρομερές δοκιμασίες του παρελθόντος".

Ο ποντίφικας- μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι "η ελεημοσύνη του Θεού δεν γνωρίζει όρια" καθώς και ότι "το βασικό ζητούμενο, για όποιον δεν φέρει μέσα του την πίστη, είναι να υπακούει στην συνείδησή του".