Από τη Σουηδία στην Ιταλία για να δει το Σύρο πρόσφυγα παππού του

Ένας άνδρας περιμένει νευρικά στην προκυμαία στο λιμάνι των Συρακουσών στη Σικελία της Ιταλίας. Ένα μικρό σκάφος στο οποίο στοιβάζονται 175 πρόσφυγες -μεταξύ των οποίων και 50 παιδιά- φτάνει στην προκυμαία.

Μόλις κατεβαίνουν από τη μόλις 18 μέτρων βάρκα, ο άνδρας πέφτει στο έδαφος, αρχίζει να κλαίει και τρέχει να αγκαλιάσει έναν ηλικιωμένο άνδρα. Είναι ο παππούς του ο οποίος μόλις κατάφερε να το σκάσει από την κόλαση της Συρίας.

Ο εγγονός ταξίδεψε από τη Σουηδία μέχρι την Ιταλία για να τον βρει.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ο νεαρός άνδρας είπε στην αστυνομία ήρθε από τη Σουηδία γνωρίζοντας ότι ο παππούς του βρισκόταν μέσα στο μικρό σκάφος. Τα πέντε μέλη του πληρώματος, όλοι Αιγύπτιοι, συνελήφθησαν από την αστυνομία και θα διωχθούν για διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Τρεις χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες έχουν φτάσει από την αρχή του έτους στις ιταλικές ακτές. Πάνω από 1,9 εκατομμύρια Σύροι εγκατέλειψαν τη χώρα τους από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ το 2011. Οι περισσότεροι έχουν καταφύγει σε γειτονικές αραβικές χώρες και την Τουρκία.